Nepal dag 2, Kathmandu

Dag 2, laat aangekomen in Kathmandu en dit is dus de eerste ochtend. Een hotel in de stad, je stapt naar buiten en de drukte komt je te gemoed. Nou ja, je staat er midden in eigenlijk.
Een mooie groepswandeling door de stad, via een school waar heel veel herrie uit komt komen we bij de ‘monkey’ temple. Midden in de stad allemaal apen op een berg en met een Enorm lange trap. Als je ernaar kijkt word je al moe. Gelukkig zijn er dus fotogenieke apen (die ook willen eten trouwens) die midden op de trap zitten. Vermaak genoeg onderweg dus.
Boven een echte tempel met gebedsrollen en muziekjes, een marktje voor de touristen en ga zo maar door. Opvallend is de berg vrij schoon lijkt, zeker in vergelijk met de rest van de stad, maar dat de achterkant dus als vuilnisbelt lijkt te worden gebruikt. Blijkbaar vinden de Nepalezen de trap ook te hoog om de vuilniszakken te tillen…


View Larger Map

Daarna nog meer tempels, in het centrum nog meer tempels en een levende godin. Ofwel een meisje die om een of andere reden verkoren is en word opgesloten. Pas als zij een keer bloed, bijvoorbeeld door een wond of uiteindelijk als ze ongesteld is word ze afgezet omdat ze onrijn is. En ja, de volgende godin word dan weer gevonden natuurlijk. Als godin heb je in iedergeval de taak 2x per dag op het balkon te verschijnen, op een vaste tijd uiteraard 😉

Tegen het einde van de dag kwamen we nog in een of ander feest terecht. Allemaal mensen met verschillende kleuren, als ik het goed herinner uit een wijk op een plein die schreeuwen en doen. Op een gegeven moment komen er wagens met iemand erop waarmee een gevecht word nagebootst. Ze vallen elkaar aan en doen, niet in het echt maar wel heel apart. En tot slot worden er nog mini pannekoeken van de daken gegooid. Waar dit symbool voor stond weet ik niet meer 123. Overigens, alle huizen rond het plein zitten dus ook vol, tot en met de daken.

[picasaview album=’16032010Dag2RondleidingKathmandu’ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑