Nepal dag 3, Bakthapur

Vandaag bezoeken we Baktahpur, een van de zoveel koningssteden die Nepal heeft. Vroeger bestond Nepal namelijk uit meerdere koninkrijken. Deze stad staat ook op de wereld erfgoedlijst. Als je de stad binnenkomt, het is een touristische stad dus je koopt ook een ticket, weet je al snel waarom. Het centrum is prachtig gevuld met tempels, drinkplaatsen (de gaten met fontijn achtige decoraties op de fotos) en nog veel meer.

Genoeg te zien en te lopen. Het centrum is, in vergelijk met Kathmandu, erg rustig qua verkeer. Optimaal dus om te kijken en bewonderen. We bezochten ook nog een schilderatelier waar ze bezig waren met de bekende schilderingen. Werkelijk enorm mooi en moeilijk te maken. De grootste, en toevallig ook mooiste, schilderijen kosten meer dan een maand werk. Ook hebben ze hier een leuk restaurantje op het dak van een gebouw. Morgen blijkt alleen dat ze waarschijnlijk niet overdreven goed eten maken.

[picasaview album=’17032010Dag3RondleidingBaktapur’ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑