Nepal dag 5, Eerste dag trektocht

De eerste dag van de trektocht! De route loopt van Pokhara naar Tirkhedhunga. De vorige avond al gepuzzeld met rugzakken die door de dragers gedragen gaan worden. Hierin moest bagage van 2 personen die nodig waren. Ofwel een slaapzak en wat schone kleding. Gezien een tekort aan tassen even creatief geweest met de flightbag. Ideaal om je rugzak in uit te storten 😉
Onderweg naar de startplek kwamen we een staking tegen van mensen die in het tourisme werkten. Oftewel we mochten niet door rijden als onze gids geen papieren liet zien van zijn salaris en een verklaring van zijn werkgever. Want als hij te weinig verdienden mochten wij niet verder. Na wat gedoe en politiek gebabbel mochten wij erdoor. Heel bijzonder om te zien, aan de ene kant een groepje politie achige mensen en de andere kant de ‘stakers’ die inderdaad heel weinig deden. Waarschijnlijk alleen als men echt lastig ging doen. Met een kleine vertraging aangekomen bij het vertrekpunt.

Helaas ben ik vandaag nog steeds ziek. Mijn lichaam heeft nog steeds geen behoefte om voedsel binnen te houden en werkt het bijna alles binnen een half uur naar buiten. Voor het detail de uitgang maakte hem niet uit.
Desondanks is de eerste dag wandeling enorm mooi. En dan ook echt onbeschrijfbaar, de omgeving is werkelijk zo anders dan ik ooit gezien heb. De rust en tegelijk af en toe een huisje of gehucht met een winkeltje dat koekjes en uiteraard Coca-Cola verkoopt. Cola is overigens een van de dingen die mijn lichaam wel accepteerd, mijn maag lijkt er zelfs wat rustiger van te worden! En gezien de hoeveelheid suikers is het best fijn om dit te drinken. En gelukkig kan Cola bijna niet over datum gaan dus is dat risico ook uitgesloten 😉

De dag eindigde in een hotelletje. Waarbij het woord hotel alles beschrijft dat het niet is. Het gebouw voelt wel degelijk aan, heeft twee verdiepingen en bestaat voor 99% uit triplex. Af en toe een kiertje waarmee je de buren kan bekijken en het geluid is ook niet echt gedempt. Gelukkig zijn we de enige groep en hebben we nog geen stelletjes 😉 Owja, uiteraard zijn de bedden hier een beetje aan de korte kant.

[picasaview album=’19032010Dag5EersteDagTrek’ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑