Nepal dag 6, Trekdag 2 naar Ghorepani

Van Tirkhedhunga naar Ghorepani (Ghodepani kan ook volgens google) aan de voet van de Poon Hill. Vandaag ben ik nog steeds aangenaam ziek. Op dit moment zijn er wel meer dingen die binnen blijven. Namelijk de platte pannekoekbroden met suiker en cola. Uiteraard niet tegelijk want dat bubbeld nogal. Droge rijst blijft ook redelijk zitten maar is na 4 happen niet meer weg te krijgen 😉

Deze dag was wederom enorm mooi qua natuur. Iets kaler dan de voorgaande dagen. Om dit te compenseren kwam ik er achter dat rodondendrons, als je ze lekker laat groeien, bomen worden. En als je de struiken al mooi vind zoek dan een boom op 😉

Nog zo’n ontdekking. Er zijn maar een paar dragers mee wat inhoud dat ze bagage dragen van meerdere van de groep. Deze tassen zijn stevig vast gesjord aan elkaar. Maar van de rugzakken maken ze geen gebruik, zij binden een lus aan de tassen en zetten die tegen hun voorhoofd. De schouder banden vinden ze niets en hangen werkloos te hangen. Als je dat heel raar vind, en dat vonden wij, dan val je bijna om als er iemand met een (volle hoogte) koelkast hangend aan zijn voorhoofd voorbij komt! En ja dat gebeurd dus ook, wij ‘zwoegen’ onze weg omhoog en omlaag en worden ingehaald door een wandelende koelkast. Ook de restaurantjes worden op een dergelijke manier bevoorraad. Een grote rieten mand op de rug en de flesjes fris erin. Diep respect voor die mensen!

Overigens loop ik altijd achteraan maar nooit alleen 🙂 Gelukkig is de groep sociaal en is er altijd wel iemand traag omhoog of traag omlaag. Gezien ik altijd traag ben door een gronisch tekort aan energie is dat wel heel fijn natuurlijk.

[picasaview album=’20032010Dag6TweedeDagTrek’ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑