Nepal dag 10, Ontspannen in Pokhara

Na een nachtje heerlijk te hebben geslapen in een redelijk goed bed, zeker in vergelijking met de voorgaande dagen, is het vandaag een rust dag. Thuis blijf ik dan wat langer in mijn bed liggen maar een rustdag in Nepal ziet er toch anders uit. De dag zijn we voor een groot deel doorgekomen door een zonneboot/waterfiets te huren. Voor de beeldvorming zo’n boot is vierkant met een bankje rondom en in het midden 2 fietsplaatsen. Erboven is een doek gespannen over een eveneens vierkant frame. Ook werden er nog 2 kano’s gehuurd door de sportieve mensen. Met dit vaartuig konden we lekker over het Phewa Lake varen.

In dit meer is de Tal Barahi Temple te vinden. Hier kan je dus gewoon aanmeren en rond lopen. Het was opvallend druk op dit eiland dus wij zijn er vooral omheen gevaren. Na zoveel dagen Nepal heb je de tempels namelijk wel gezien šŸ˜‰
Een leuke dobber en fiets activiteit. Dit in combinatie met wat leesvoer en een gezellig muziekje in de vorm van onder andere ‘Umbrella van de Baseballs’ is dus puur genot.

In de stad zelf nog wat leuke plaatjes geschoten, waaronder een prachtig roze Tata bus. En aangezien dat bedrijf de eigenaar is van het bedrijf waar ik werk mag die niet missen in de foto collectie.
Tegen het einde van de dag ging ik, samen met nog 2, op avontuur naar een locatie die volgens de gids erg mooi was en niet touristisch. Hup in de taxi en hopen dat hij begrijpt waar wij heen willen. Aangekomen gingen we op zoek maar we zijn er niet zeker van of dit nou is wat wij zochten. We zijn wel heel veel leuke dingen tegen gekomen op de weg terug naar het hotel. Dwars door de stad waar de ‘echte’ Nepalees woonde. Ze zijn vriendelijk en de kinderen zijn enorm nieuwsgierig op een leuke manier. De enige woordjes engels die zij kennen werden veelvuldig geoefend. Heel bijzonder zijn de ‘werkplaatsjes’ onder de woningen. Hier word alles gemaakt, van nieuwe oude banden tot staalvlechters en van timmermannen tot sierraad maken. Een hele leuke ervaring om ook de geheel niet touristische mensen tegen te komen in hun ‘normale’ leefgebied.
De dag werd weer afgesloten in een restaurant en later met cocktails in een leuke bar.

[picasaview album=’24032010Dag10PokharaVrijeDag’ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑