Nepal dag 15, Bodnath Stupa & Terug

De laatste dag in Nepal. Vanavond laat vertrekken we, de spullen moeten al worden ingepakt en worden achter slot en grendel opgeborgen. De laatste dag voor leuke souvenirs!
Gezien ik gisteren een dag heb ‘gemist’ wil ik weer naar een plek toe waar iedereen al is geweest. Ene enorm grote Stupa genaamd Bodnath Stupa. Dit is de grootste Stupa van Nepal en ook een van de oudste en staat wederom op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De groep was erg positief over dit complex. Gelukkig ging er nog iemand mee en na wat zoeken kwamen we bij de Stupa uit. Tot onze stomme verbazing was het mega druk rond en op de Stupa. Overal bergen met mensen, blijkbaar was het een feestdag aldaar. Gelukkig zijn alle mensen heel vriendelijk en kunnen we gewoon naar binnen. De ervaring om te zien hoe die mensen hun geloof beleven en vooral zo massaal is heel bijzonder. Wederom een moment deze vakantie om niet snel te vergeten.

Aangezien ik nog wat leuke aandenkens wou hebben voor familie en vrienden ben ik hier op zoek gegaan. Rondom de stupa zijn allerlei winkeltjes te vinden, van voedsel tot souvenirs en meer. Geen echte prullaria het is duidelijk meer dan een touristische attractie. Sterker nog er zijn amper touristen te vinden op dit moment. Misschien is het te druk?
Ik had bedacht dat klankschalen toch wel een leuk cadeau zou zijn. Dus in de winkeltjes opzoek naar betaalbare maar ook mooie schalen. En natuurlijk vind ik een leuk winkeltje met een enthousiaste verkoper waarvan ik naar binnen moet komen. Sluipend door de winkel komen we in een ruimte uit met heeeel veel klankschalen. Nadat ik duidelijk heb gemaakt wat ik wil uitgeven komt de verkoper met bergen schalen die meteen gedemonstreerd worden qua geluid. Dus de minder mooie maar meteen afgekeurd en dan de leukst uitziende uitkiezen. Ik ben de tijd kwijt maar ik kwam tevreden de winkel uit!

Natuurlijk hebben we gezamelijk gegeten als afsluiter van de reis en stapten we gezamelijk het vliegtuig in naar huis!

Het was een prachtige reis en ondanks het ziek zijn enorm de moeite waard. Aanrader voor ieder van jullie!

[picasaview album=’29032010Dag15LaatsteDagBoudaStupaEnVliegen’ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑