Dag 1, aankomst & Ayutthaya

Vanmorgen zijn we aangekomen op het international airport in Bangkok. De vlucht ging soepel en was uiteraard met wat weinig slaap. We kwamen ongeveer een half uur vroeger dan gepland aan en zelfs de bagage was er heel snel. Een goede start dus nu de auto nog…
En gelukkig ging dat iets minder – stel je voor! Het verzamelpunt was even zoeken maar nadat we die gevonden hadden was daar nog niemand want wij waren te vroeg. Maar ook op de afgesproken tijd konden we niemand vinden. Arianne is gaan bellen en natuurlijk komt er op dat moment iemand binnen wandelen die herkenbaar van Thai rent a car is. Het is gelukt!

We worden naar het verdeelpunt gebracht en met een paar handelingen zitten we in de auto en wachten we op de TomTom om wakker te worden. We gaan op weg naar Ayutthaya, een stad die ongeveer 75 km ten noorden van Bangkok ligt en veel oude tempels heeft. Deze rit gaat verbazend goed, links rijden lijkt niet heel moeilijk in totaal maar 1x een foutje gemaakt (maar we leven nog!) Wat overigens wel een stuk moeilijker is is uitvingen hoe hard je mag. Er zijn weinig borden die dat duidelijk maken en ongeveer iedereen houdt een andere snelheid aan…
Het guest house is ayutthaya is de zelfde als waar arianne 9 jaar geleden is geweest. Een mooi huis gelegen in een straatje waar meer guesthouses zijn te vinden. Vooral gericht op backpackers. We hebben een nette kamer met airco. Plan van aanpak: even een uurtje slapen, en de stad in.
Het uurtje is iets uitgelopen en aangezien ons lichaam echt geen zin heeft gaan we toch de stad in, tempels bekijken op de fiets! Toch nog een beetje Hollands doen 😉
Ayutthaya was de voormalige hoofdstad van Thailand een flink aantal eeuwen geleden. In die tijd zijn er ook heel veel tempels gebouwd. Tot Birma de winnaar was van een oorlog en (bijna) alle tempels heeft verwoest. En dat is ze dus nog steeds aan te zien. Je ziet vele hoopjes bakstenen, gras, modder, torentjes van baksteen, Boedha’s zonder hoofd, Boedha’s zonder benen, Hogere torens met nisjes erin, Tempel muren, hele hoge hopen baksteen, baksteen met stucwerk zonder motief, stukjes stucwerk met motief, grote boedha’s, HELE grote Boedha’s, hele grote piramide vormige tempels en gerestaureerde tempels. Ow en vergeet de Chinese boedhistische tempels niet.20121015-215306.jpg

Oftewel van alles wat maar het meredeel is redelijk stuk… ehm authentiek heet dat. Maar ook erg mooi tot heel erg mooi en indrukwekkend. Het meest bijzondere was onder andere een boedha van 19 meter hoog volledig bekleed met goud. Op het moment dat wij daar waren werd er een ceremonie met oranje doeken uitgevoerd welke werden gegooid naar een zestal mensen die op de schoot rondliepen van deze boeddha.
Het bereiken van deze laatste tempel is weer een verhaal apart. We moesten de rivier oversteken met een pontje. Wat al redelijk avontuurlijk was gezien de stroming van de rivier. Aan de overkant werden we op het ponton voor touristen afgezet, want wij moeten natuurlijk toegang betalen. Dit ponton is via een loopbrug verbonden met het vaste land met ongeveer een tussenruimte van anderhalf meter water waar we doorheen moesten. Springen leek mij geen goed idee want wie weet is het glad daar. Dus voorzichtig het water in gestapt en ik was aan de droge kant minus 1 slipper die dreef vrolijk weg in de stroming (die gelukkig minder snel was daar). Een echte Paul actie dus. Een behulpzame Thai schoot te hulp, stapte een boot in en haalde zijn vinger open aan een onbekend iets. Het bloed droop er echt uit en hij stopte met zijn poging mij te helpen. Uiteindelijk heb ik hem met een stok er zelf uit kunnen halen. Gelukkig want om nou op dag 1 door te moeten met 1 slipper is net niet handig.20121015-215552.jpg

‘s avonds gegeten in een restaurantje. Lekker maar niet heel bijzonder. Daarna zijn we bij een tentje in de straat een biertje gaan drinken samen met de kaart op tafel. Om de route van morgen in te plannen. Hier kwamen we uiteraard nog een paar hollanders tegen waar we even mee hebben zitten praten. Ze deden een wereldreis en hadden nog veel plannen. En volgens het verhaal heel weinig geld maar dat wisten ze niet allebei…?

Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑