Dag 4 – Van een rustig vertrek tot een Nachtelijke zoektocht

Deze dag wordt een reisdag met bezienswaardigheden. Na een rustig vertrek uit Khao Yai waar we nog met onze safari genoot hebben ontbeten gaan we onderweg naar Phimai. Phimai is een oude stad met veel geschiedenis. Het is ook een politieke hoofdstad geweest van het Khmer rijk. Uit die tijd zijn er dus ook nog gebouwen te vinden. In het midden van het huidige stadje ligt een tempel. In vergelijking met Ayutthaya is dit complex in redelijke staat. Veel muren staan nog of zijn rechtop gezet. Er zijn ook flink wat stukken gerestaureerd waardoor het goed in te beelden is hoe het er vroeger uit zag. Er is ook een klein museum met de geschiedenis van het complex. Tot onze verbazing bleek dat dit geheel als uitgangspunt heeft gediend voor Ankor Wat in Cambodja, een van de wereldwonderen. De overeenkomsten zijn op de foto’s inderdaad duidelijk te zien alleen is Ankor Wat veel groter. Tussen Phimai en Ankor Wat zijn in een rechte lijn nog meer bouwwerken te vinden, de vroegere hoofdweg.
In het midden van het complex staat een tempel met veel beeldhouwwerk aan de buitenkant. Binnen het complex zijn ook nog 3 water bassins te vinden en een aantal kleinere gebouwen.
Na deze tempel zijn we op zoek gegaan naar een plek om te eten. Tot onze verbazing kwam er een engelse kaart tevoorschijn en hebben we wat besteld. Het smaakte goed.
Tot slot hebben we net buiten Phimai een bezoek gebracht aan een boom. Dit klinkt misschien een beetje saai maar onder deze boom zijn veel ‘picknick’ plekjes ingericht en naast de boom is een markt waar eten gekocht kan worden. Volgens het verhaal is het 1 boom die op vele plaatsen wortel heeft geschoten. Daardoor overdekt hij een aantal hectare oppervlakte waaronder je kan lopen en zitten. Er zijn ook nog een drietal tempels te vinden. Een zeer uniek geheel en leuk om te zien.

Hierna gaan we door, we willen bij Chonnabot een plek vinden om te slapen. Dit plaatsje staat bekend om zijn zijde-weverijen. Hier hebben we niet veel van terug gevonden. Ook de hotels vallen nogal tegen in aantal. We vinden er namelijk geen. We besluiten de weg te blijven volgen in de hoop wat tegen te komen en anders komen we uit in Khon Khaen, een grote stad waar zeker wat te vinden is. We komen onderweg grote borden tegen met Home Stay, samen met borden naar een Turtle park. Deze laatste hebben we wel gevonden. Tot onze verbazing was er een soort van dierentuin waar heel veel schildpadden te vinden waren. Volgens het bord zijn dit de huisdieren van de mensen in het dorpje dat hier ligt. Voor voedsel gaan ze ook het dorp in langs de huizen. Ze zitten dus ook niet opgesloten. Van de Home Stay is helaas niets meer te vinden. Vermoedelijk moet er ergens afgeslagen worden in 200 meter, maar welke weg we moeten hebben is een raadsel. We gaan maar weer door.
Uiteindelijk komen we in het donker aan in Khon Khaen. Dit is een vrij grote stad en dat is te merken aan het verkeer. De combinatie van de drukte en de nacht, na alweer een lange dag, maakt het zoeken naar een hotel moeilijk. Navigeren is sowieso al niet gemakkelijk in een stad maar nu zeker niet. Uiteindelijk vinden we de buurt van hotels en zelfs het hotel uit de Lonely Planet. Helaas is dit vergane glorie en willen we hier liever niet verblijven. We gaan verder op zoek en vinden nog een aantal andere hotels. Waarvan 1 een super de luxe, en duur in vergelijk met de rest, maar we vinden het toch een beetje overdone. We gaan naar een ander hotel waarvan we dachten dat het geen ramen had. Toch wel dus, we eten nog wat en vallen snel in slaap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑