Dag 14 – Van inleveren en achterlaten tot de bus

De wekker gaat op tijd af, vandaag is het zover, het afscheid van de auto. We beginnen met het inpakken van de tassen zodat we weg kunnen. Door de voorbereidingen van gisteren gaat dit vrij snel en kunnen we ontbijten. Deze keer bezoeken we Tony’s Place voor het ontbijt. Ik een rijstsoep en m’n zusje een banana pancake. De pancake was helaas geen thaise maar een amerikaanse, desondanks wel lekker. Na het ontbijt hadden we nog genoeg tijd over, dus wij opzoek naar een tas om alle extra dingen achter te laten op het vliegveld. Al bij het eerste stalletje kwamen we iets tegen dat leek te voldoen aan onze wens, groot, goedkoop en lelijk. Dat laatste was geen eis maar voelde wel goed. Toch liepen we even door over de markt, wie weet zijn er betere opties te vinden. Een winkel verkocht nog tassen maar deze kwamen niet in aanmerking. En sowieso was de verkoper nogal onvriendelijk dus dat kwam mooi uit. Uiteindelijk dus besloten bij het eerste kraampje de tas te kopen. Het ziet eruit als de grote boodschappentassen bij ons van de supermarkten, maar dan veel groter en veel mindere kwaliteit. Ik zelf hoop dat de tas niet bij de eerste keer optillen al doorscheurt maar het is wel precies wat we zochten.
We pakken de gevulde flightbag over in de tas en het past gelukkig ruim. En dan moet alles in de auto. Ik voel mij nu nogal burgelijk met deze tas. Hij komt tot mijn heup, is zwaar en beroerd om te tillen. Maar hij staat in de auto, daar gaat het om. Onze rugzakken erbij en we melden ons af in het hotel. Omdat we nog wat tijd over hadden proberen we een geo cache te vinden in ayuthaya. Helaas mislukten beide pogingen mj. Een van de problemen is dat de Thai nogal wat plekjes hebben waar ze afval laten rondslingeren en die ze ook niet onderhouden. Jammer maar een actieve tijdvulling. Op naar het vliegveld!

Onderweg naar het vliegveld moeten we de auto nog vol tanken. Dit blijkt een grotere uitdaging dan gedacht. De laatste 50 kilometer is er geen tankstation langs de snelweg. Dus uiteindelijk staan we voor het vliegveld en gaan we maar weer weg om een pompstation te vinden. TomTom vind een station in de buurt dus wij volgen zijn orders braaf op en het werkt. Dan weer terug naar het vliegveld. Arianne belt Thai Rent a car op dat wij eraan komen. We kunnen ook nog een plekje vinden om te parkeren dus het zit nu mee. Nog geen mannetje te zien die onze auto gaat goed of afkeuren dus Arianne gaat alvast op zoek waar ze de bagage kan inleven tot aan het vertrek. Dit was al snel gevonden dus ze kwam de tas ophalen. Ik had nog niemand gezien dus bleef braaf wachten. Tijdens mijn wachten komt ze nog een keer terug voor een paspoort die nodig blijkt te zijn. Vlak daarna kwam de meneer van Thai Rent a Car aanlopen, hij stond bij de aankomst hal te wachten want dat had hij door gekregen. Eerst een aantal verontschuldigingen, want ze zijn zo vriendelijk hier, en daarna de papieren erbij. Ik moest iets invullen en hij kijkt de auto na. Die was vrij vuil en als we al schade zouden hebben gemaakt dan zou een deel hiervan wel verborgen zijn onder een laag dust! Alles werd goedgekeurd, en al zeggen wij het zelf, wij vonden de auto nog vrij netjes voor 2 weken en 2050 kilometer! De handtekening er onder en klaar zijn wij, de auto rijdt weg en daar staan we dan.

We willen naar het zuidelijke busstation van Bangkok om een bus te boeken naar Phuket. Ondanks dat wij op de website hadden begrepen dat er een pendelbus was naar een busplek van het vliegveld werd dit overal ontkend en er stonden nergens bordjes. Dus dan maar met de metro/tram/trein ding naar Bangkok. En daar vandaan een TukTuk naar het busstation. De Metro ging goed en we stapten uit in een redelijk druk stuk van Bangkok. Daar werden we aangesproken door iemand, volgens mij had hij vlak om de hoek een hotel en hij babbelde graag. Uiteindelijk kwamen we bij het punt van waar wij heen wouden. Het bus station bleek niet bereikbaar per tuktuk. Ten eerste was het te druk en ten 2e lag het buiten de stad dus deden alleen de taxi’s eraan. Hij adviseerde een of ander ‘International booking office’ (IBO). Keurig aangetekend op de kaart en de naam in het thai erbij zodat de tuktuk man het ook kon begrijpen. Alles goed en we kwamen bij het kantoor aan. Een beetje rare plek en de meeste medewerkers keken een gym film op de tablet zo leek het. Maar ze hadden een bus en er was nog plek. Om 7 uur verzamelen en dan gaan we naar Phuket.
Wij gaan nog even de stad in, we laten de bagage achter, en belanden eerst bij het MKB. Een enorm winkelcentrum met allemaal merkspullen en winkels en fastfood. Wel wat gegeten maar totaal niet ons ding dus snel weer weg. Vanuit de kaart een tempel uitgekozen en daar nog even langs. Werkelijk een prachtige tempel midden in de stad op een kunstmatige heuvel. Een trap omhoog en een werkelijk prachtig uitzicht over de stad. Bijna alle grote trekpleisters konden we hier vandaan zien. Opvallend detail waren de jonge monniken met groot fototoestel die de (relatief) schaars geklede falang op de foto zetten. Net zoals die falang deden met hem!.
Vlakbij nog iets gegeten, wat niet overdeven lekker was bij mij maar bij Arianne beter smaakte.

Terug bij het IBO zaten er al meer mensen te wachten. Allemaal buitenlanders en opvallend genoeg met een andere bestemming. De bus waar we in moesten bleek een tourbusje te zijn waar normaal 12 mensen in passen, zonder bagage. Ons aantal was duidelijk hoger en met bagage. De details zal ik in het midden laten, knus was het zeker! Een kwartier later er weer uit, daar komt de grote bus ons oppikken. En ondertussen komen er meer kleine busjes aan met een paar mensen erin. Een stel dames waren erg blij meer mensen te zien, ze waren bang dat ze ergens in een straatje achteraf terecht zouden komen. Na lang wachten, de bus scheen vertraging te hebben, is hij er eindelijk. Super luxe met hippe neon lichten op het motorblok en de stoelen zaten ook nog lekker. Op naar Phuket. Een lange zit van ongeveer 14 uur was ons verteld. Onderweg komen we een aantal stops tegen, enigszins vage winkeltjes met eten en drinken voor de buspassagiers. En de vieste toiletten tot nu toe voor 5 bath! Gelukkig slapen we onderweg redelijk wat. De enige vraag is nog hoe dat straks gaat, er zitten mensen aan boord naar 5 verschillende bestemmingen…

20121101-192659.jpg

20121101-192740.jpg

20121101-192852.jpg

20121101-192903.jpg
[picasaview album=’Thailand27102012′ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑