Dag 18 – Van verlaten stranden tot een rondje om het eiland

We waren goed moe denk ik van gisteren, want we slapen zowaar uit. En na het eigen ontbijt blijven we nog even zitten lezen – de tijd gaat snel voorbij. We besluiten vandaag niet teveel te gaan doen, huren weer een brommer en rijden noord-om om te zien of we een leuk strandje kunnen vinden – dat lukt al snel, het is hoog water, dus er is weinig strand in eerste instantie, maar dit wordt langzaam meer, en de zee is overal heerlijk.
We zwemmen, lezen, zonnen, zwemmen, kletsen en lezen en komen zo het grootste deel van de dag wel door.

Einde van de middag, terwijl de lucht langzaam dreigend samentrekt besluiten nog weer even naar het dorp te gaan. Ik kijk naar een schoudertas, daar mijne waarschijnlijk (inclusief zonnebril!) in de bus naar Phuket is achtergebleven – voor het eerst iets met zekere waarde kwijt geraakt op vakantie! Maar de tassen zijn niet erg mooi en nog duur bovendien. We kopen nog wel wat lokaal fruit en wat rum (wat gezien de moslim achtergrond van dit eiland niet in de 7-11 te koop is, maar wel in een stalletje daar recht tegenover) en rijden dan weer het eiland rond – zonsondergang met dit weer heeft geen zin iig! We vangen een paar druppels, maar het valt wel mee.

Aan de noordkant zien we een bordje naar het strand staan en we besluiten het te volgen – het pad gaat al snel over in een dirt road (een extreme rocal road) en is hier en daar erg glibberig, ik bewonder Paul’s motor-rij-kunsten, maar ga af en toe wel een stukje lopen. We zetten op een bepaald moment de motor aan de kant, nieuwsgierig aangekeken door mensen in de kleinste hutjes in deze omgeving. De kilometer aanduiding lijkt echter niet erg ‘op schaal’, en omdat het al donker wordt besluiten we terug te gaan. In het half duister blijkt dat ook nog een aardige klus.

We eten bij het hotel, en moeten een plan maken voor de resterende dagen. We vliegen zaterdag terug van Phuket naar Bangkok – we hebben al een dagje Bangkok gezien, en we hebben niet heel veel behoefte nog een hele dag in de drukke stad rond te hangen, dus vliegen we zaterdag ochtend en kunnen onze bagage dan op het vliegveld achterlaten, en de rest van de dag (tot 2.30 ‘s nachts!) dan nog van Bangkok genieten.

We kunnen nog naar Phuket gaan… maar eigenlijk zitten we ook wel goed hier, misschien een dagje te lang waarop we ons misschien zullen vervelen, maar anders maken we weer 2 extra reisdagen… na nadenken en overleg besluiten we toch tot zaterdag hier te blijven. De bungalow bevalt best!

20121101-193923.jpg

20121101-193936.jpg

20121101-193951.jpg

20121101-194011.jpg

[picasaview album=’Thailand31102012′ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑