Dag 19 – Van zon tot onweer

We waren van plan vandaag met de brommer naar Ko Yao Yai te gaan (het grote naastgelegen eiland), maar een stel Fransen blijkt geïnteresseerd in een snorkel tour, dus dan kunnen we de kosten weer delen. De boot wordt snel geregeld en we vertrekken al snel.
Het is een andere kant van de baai, ook weer een national park, en er liggen diverse eilanden. Het zijn ook weer mooie eilanden, maar het is er flink veel toeristischer dan eergisteren, veel meer boten.
Bij het eerste eiland kunnen we kayakken – helemaal het eiland rond lijkt te ver, maar het is wel een leuke, stille manier om de omgeving te bekijken.

We varen weer terug en gaan dan naar een andere eiland, waar we kunnen snorkelen. Helaas doen we dat met nog veel meer mensen en volgens mij zijn de vissen daar niet zo van gediend. Ik heb zeker mooiere snorkel omgevingen gezien – maar we zien wel diverse vissen, gele met strepen en groene, en paarse krabben langs de waterlijn.

Het is hier echter zo druk dat we hier niet willen lunchen en vragen ergens anders heen te gaan. Dat doen we, en dit eiland is ook druk (maar iets groter, dus het is iets meer gespreid) en na wat zwemmen gaan we hier lunchen. De rijst en we hebben ons eigen fruit. De fransman spreekt geen engels, maar de Francaise wel, en dus kletsen we gezellig wat.

In de verte pakken wolken samen en lijkt het al te regenen. We varen langs een eiland waar we achteraf gezien wel hadden kunnen vragen om te gaan kayakken, maar daar dachten we niet aan. We leggen aan bij hetzelfde eilandje als waar we de vorige tour mee afsloten. Paul ging op zoek naar een paadje naar boven (maar dat pad leek zeker ongeveer recht omhoog te lopen en alleen voor het eerste stukje voorzien van een touw), en hij vond nog 2 varanen in het bos – grote dieren en ze kunnen hard rennen over het zand!

Deze toch was zeker niet zo mooi als de eerste, en eigenlijk een beetje zonde van de moeite vinden we… maar goed, dat moet je ook meemaken. De wolken pakken zich samen tot een zwarte muur en we zien bliksemschichten de hemel doorklieven… de donder klinkt angstaanjagend, maar ook wel gezellig!
We zwemmen nog wat, ook in de regen, maar op een gegeven moment besluiten Paul en ik toch maar alvast aan boord te gaan – de Fransen willen misschien nog wel kayakken naar het hotel terug, maar de schipper moet daar hard om lachen – hij roept iedereen uit het water en spurt met high-speed naar de kant – halverwege varen we al de stromende regen in, best koud! En dit is niet eens de zwarte muur.

Wanneer we bij ons hotel de boot uitspringen voelt het water bijna heet aan! Allemaal relatief natuurlijk! We waren al nat van het water (veiligheidshalve met t-shirts aan gezwommen) dus in dat opzicht maakte het hemelwater geen verschil. We lezen wat in de hangmat en bankje van onze bungalow (en vallen in slaap) en gaan daarna wat eten.

20121101-194052.jpg

20121101-194121.jpg

20121101-194159.jpg

20121101-194214.jpg

20121101-194238.jpg

20121101-194254.jpg

20121101-194328.jpg

[picasaview album=’Thailand01112012′ instantview=’yes’]

One thought on “Dag 19 – Van zon tot onweer

Add yours

  1. Hoi,
    Jullie zijn ondertussen al thuis, maar ik heb net jullie laatste verhaal gelezen.
    Volgens mij hebben jullie je wel vermaakt en veel moois gezien!
    Ik ben erg benieuwd naar alle foto’s bij de verhalen. De foto’s die ik tot nu toe gezien heb vragen naar meer!!!! Groetjes Chantal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑