Dag 20 – Met de scooter in de boot

Onze laatste dag op het eiland en de ena laatste dag in Thailand. Vandaag is de planning het weer rustig aan te doen. We beginnen het het opruimen van onze hut en het inpakken van onze tassen. We komen er achter dat de kleding een beetje vochtig is geworden door de omgeving. Jammer maar thuis moet alles toch al de tas in. Daarna ontbeten en via het hotel de boot van morgen geregeld. De taxi’s worden gereserveerd en we weten de tijden, dat is toch wel fijn.

En dan gaan we op excursie met de scooter. We willen ons buur eiland bezoeken, Ko Yao Noi. Dit moet weer per boot en het schijnt dat de scooter dan mee kan, we zijn benieuwd. Ik ken het eiland nog niet erg goed merk ik, ook al hebben we hem al vaker rond gereden maar de pier is toch vrij snel gevonden. Ik hoorde het niet maar Arianne wel, ze vroegen of we naar het andere eiland wouden. De scooter word aan boord van een bootje getild en we mogen naar de overkant. Ondertussen moet ik wel op de scooter blijven zitten om te voorkomen dat deze omvalt. Apart maar gelukkig schommelt de boot niet heel erg.

Aangekomen begint de rit. Het eiland is wel groter maar het tourisme zou minder ontwikkeld zijn volgens de boekjes. En dat klopt, de natuur ziet er prachtig uit, net even anders dan ons eigen eiland. Er lijken wel meer mensen te wonen op dit eiland en ze zijn wat traditioneler gekleed. We komen ook in elk dorpje een moskee tegen, niet zo mooi als de boudistische tempels op het vaste land. We vinden een strandje bij een verlaten strandtent, vermoedelijk na de tsunami voor zover wij kunnen beoordelen. Het enige jammere is dat het uitzicht vervuild word door een paar grote roestige schepen. Maar als we de andere kant op keken was het uitzicht wel een stuk mooier. Leuk waren de stranddieren, krabben en heremiet kreeften (of hoe ze ook heten). Ze gebruiken de schelp van een andere slak achtige en lopen daarmee rond. Apart is het dat als je zo’n schelp oppakt je hem van binnenuit voelt tikken.
Nog wat verder gereden kwamen we een leuk hotel tegen aan een strandje waar we wat hebben gegeten. Duur maar lekker en een mooi uitzicht. En toen leek het weer weer minder te worden dus terug naar de pier voor een boottochtje terug naar ons eigen eiland. Een paar kleine boodschappen gedaan voor morgen bij de 7 eleven.

De laatste maaltijd bij Sabay Corner was wederom lekker en het inpakken gaat ook vrij snel! Een rustige avond en eigenlijk kijken we niet echt uit naar morgen.
[picasaview album=’Thailand02112012′ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑