2012 voorbij – plannen voor 2013?

2012 was een mooi jaar, vooral wat betreft de vakanties natuurlijk! Maar wat zijn de plannen voor komend jaar? Is er al een wensenlijstje?

In Februari Egypte waar het heerlijk rustig was, de ideale tijd en als ik de ontwikkelingen zo hoor misschien ook een van de laatste momenten dat het nog kan. Van extreem gelovige mensjes die roepen dat alles van die heidenen gesloopt moeten worden tot regels die niet geheel in onze westerse standaard past. Wat niet fout hoeft te zijn maar het in ieder geval minder aantrekkelijk maakt voor ons. Ja ik ben blij dat ik er geweest ben! Wel moet ik eerlijk zijn en toegeven dat ik voorlopig niet meer naar Egypte zou gaan. Niet door de politieke situatie maar meer door het gedrag van de mensen. Het is een hoogtepunt van cultuur, een must see en zeer impressive. Maar niet iets om elke 5 jaar te willen bezoeken. Ik maak wel 1 uitzondering, voor een weekje duiken wil ik nog wel in een of ander resourt gaat zitten 😉

En dan is er natuurlijk nog Thailand dit jaar. Veel hoef ik er niet over te zeggen want alles staat dag voor dag beschreven met foto’s. Een prachtig avontuur in meerdere opzichten, ik heb genoten en kom zeker nog eens terug in dat land.

En ja, tussendoor is er nog een weekendje fontainebleau in frankrijk geweest om te boulderen. Een weekje zomerkamp, een weekendje dit of dat. Dat hoort er bij natuurlijk…

En in 2013? Ik verwacht dit jaar geen grote reis te gaan maken. Een jaar ‘rustig aan’ lijkt me wel prima. En rustig aan is natuurlijk relatief mij kennende. Ik heb dit jaar namelijk onder andere het volgende bedacht.
Een weekje spanje om een klimkursus te gaan doen. Gewoon lekker actief bij een mooie temperatuur. En Fontaineblaeu hoort er ook weer bij, hopenlijk 2 of 3 keer dit jaar. Even lekker los in die prachtige natuur.
En dan heb ik natuurlijk nog het jaarlijkse zomerkamp, de 2 jaarlijkse Scout-in, Lowlands en mogelijk Rock Am Ring. En wie weet nog een stedenuitje naar Londen (die is in ieder geval voorbij gekomen), Belgie lijkt me ook leuk. Druk genoeg dus voor het komende jaar.

En het spannendste is toch wel de inschrijving voor de Wereld Jamboree dit jaar. Ook al is het pas in 2015 de beslissing valt wel al dit jaar. En word dat dan een extra lange voor/na reis en met wie? Tsja allemaal keuzes, en dat zo lang van te voren ook nog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑