Boulderen met Hemelvaart

Het afgelopen Hemelvaart weekend zijn we, Maarten, Marloes en ik, naar Forêt de Fontainebleau afgereisd. In dit mooie bosgebied ten zuiden van Parijs, je weet wel die hoofdstad van Frankrijk, zijn nogal veel uitstekende stenen te vinden. Daardoor is het een ideaal gebied om te Boulderen. Tot zo verre de uitleg voor de mensen die nog niet bekend waren met dit begrip.

Donderdag ochtend op pad, 8 uur stond de auto voor mijn deur en kon ik de achterbak vol gooien. Daarna langs Marloes en op weg. Over de weg valt weinig meer te vertellen dan dat de wegen in Nederland aanmerkelijk egaler zijn dan die in Belgie en Frankrijk. Ookal is over de tolweg in Frankrijk niets geen kwaad woord. Geen file’s en steeds mooier wordend weer naarmate we dichter bij de eindbestemming kwamen. Na ongeveer 6 uurtjes rijden komen we aan op de camping in Grez-sur-Loing, een redelijk niets zeggend Frans dorpje met een bakkerij en heeeeeel schattig supermarktje. Tot onze verbazing was de groep, want ja er waren nog veel meer mensen van de Klimmuur Haarlem, nog aanwezig. Dus wij snel de tent opzetten en daarna op weg om nog een stukje te bewegen.

We staan op dezelfde camping als de vorige keer, op het veldje waar je je tent ergens kan neergooien en een lekker vuurtje mag stoken. Over het algemeen word dit veld vooral bezet door klimmers, aan de andere kant van de tunnel bevind zich het ‘normale’ deel van de camping.

Nu kan ik wel proberen een heel verhaal te schrijven over de dagen, waar we hebben geklommen, welke routes, waar gegeten enzovoorts. Maar aangezien ik het merendeel al ben vergeten pas ik daarvoor. De foto’s bekijken is veel leuker 😉

[picasaview album=’FontainebleauHemelvaart2013′ instantview=’yes’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑