Japan dag 1 – de heenreis

Dag 1 van het Japanse avontuur, op weg naar de eerste bestemming, Osaka. Vrijdag had ik vrij om mijn tas weer uit te pakken en alle extra bagage erbij te proppen, het huis op te ruimen en een ijsje te halen in de stad šŸ˜‰
Op het vliegveld aangekomen toegerekend hoe iedereen afscheid nam van vriend en familie. Daarna zonder problemen door de incheck heen. Alle tassen ruim onder de 20 kg. Zelfs de douane ging goed met de nieuwe body scan.
Trouwens, spreek nooit de eerste gedachte uit als je je voorganger met haar handen omhoog ziet gaan… Is gewoon niet handig, gelukkig had ik een vriendelijke meneer die het sarcasme in mijn stem herkende.
Na wat zitten en slenteren kwamen we bij de gate de eerste Jamboree gangers alweer tegen. Een vliegtuig naar Seoul met in totaal 6 Jamboree gangers en een gerucht over een 7e. Leuk hoor hoeveel gaan we er nog meer tegen komen?
Ja over het vliegen valt weinig te vertellen, Korean air is een aanrader wat ons betreft. Ruime stoelen, genoeg eten en drinken en heel goede service. Zo houden ze bijvoorbeeld in de gaten wie er slaapt als er eten word uitgedeeld en vragen ze, zodra je wakker word hƩ Nikki ;-), of je nog wat wilt eten/drinken.
In Japan ging het ook enorm soepel, de bagage kwam op de band binnen op het moment dat wij de hal in liepen en we konden zo doorlopen naar buiten nadat ze hoorde dat we baar de Wereld Jamboree gingen šŸ˜€

Op naar het ‘garden palace kansai spa hotel’. Er zou ergens een bushalte moeten zijn waar de pendelbus naar het hotel zou gaan. Ook deze vrij snel gevonden en de bus kwam net aanrijden. Het hotel bevalt goed en de onsen (spa in het nederlands maar dan naar Japanse traditie) Is erg lekker. De afsluitende sauna was wel a bit to much.
En dat was de eerste dag, op naar dag 2, de reis naar Kyoto.

P.s. Foto’s komen later, ik kan ze op t moment niet uploaden

foto’s dag 1

One thought on “Japan dag 1 – de heenreis

Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑