Japan dag 2 – Osaka naar Kyoto

Gisteren avond hebben we nog de onsen van het hotel bezocht. Dat is dan een soort van avontuur, zeker de eerste keer. Je word eerst geacht je grondig te wassen voor je het bad in gaat. Daarvoor staat er een krukje bij een wastafeltje met een aantal zepen en andere schoonmaak attributen. Na enigsinds door te hebben hoe en wat kon ik lekker gaan badderen. De dames ook trouwens, maar in Japan zijn dergelijke dingen strikt gescheiden dus mocht ik in m’n uppie erin.
Heerlijk genoten alleen was de sauna een ware killer na de lange dag 🙂

Zondag was de planning om eerst ‘ even’ Osaka te bekijken en daarna door te gaan naar Kyoto. Uiteindelijk toch besloten om direct naar Kyoto te gaan. De tijd die we hadden was zo kort dat het vooral veel gedoe zou zijn. Vanuit het hotel met de hotel pendel terug naar het vliegveld om daar de bus te gaan vinden naar Kyoto. Dit ging wonderbaarlijk soepel. De kaart automaten zien er vrij ingewikkeld uit maar gelukkig kwam er direct een mannetje aanlopen om te helpen. Al snel zaten we in een opvallend ruime bus.
Tot nu toe komen de Japanners zeer vriendelijk over. Het verstaan of het engels praten is soms wel lastig maar met handen en voeten gaat het best wel goed.
We kwamen aan bij Kyoto station. Nu op zoek naar de goede metro. Na wat rondlopen met al onze bagage waren we al snel bij een ingang van de juiste lijn. Nu op zoek naar een kaartje. De automaten zijn vrij goed vindbaar maar de werking is vrij vaag.
Afgezien van al het Japans staat er boven de automaat een tekening met alle stations met naam, getal enz. Op het automaat heb je 4 regels knoppen, 1 met getallen, 1 met wat voor kaartje, 1 met hoeveel kaartjes en 1 waarvan we geen idee hebben wat t betekend. Regel 1 leek overeen te komen met de getallen bij de stations welke vermoedelijk de kosten op basis van de zones voorstellen. Het is dus gelukt 🙂 Na de metro nog een klein stukje lopen en we hebben ons huisje gevonden. Inderdaad tegenover een ingang van het keizerlijk paleis park. Een mooie ruimte met 2 bedden en 2 matrassen en net voldoende ruimte voor de spullen. En 2 fietsen voor de deur.

Na de installatie in het huisje hebben we een supermarkt opgezocht en zijn we via het park weer terug gelopen. In het park staat naast het oude keizerlijke paleis ook een aantal tempels en andere historische gebouwen die ooit waren vervallen nadat de hoofdstad was verplaatst van kyoto naar Tokyo. Een aantal dienen nu als museum.

Tegen het einde van de middag zijn Christa en ik op zoek gegaan naar een fietsenverhuurder om nog 2 fietsen erbij te nemen. Tenminste als de prijs niet te gek werd. Google is onze vriend en we hebben vrij snel een verhuurder gevonden. Ondertussen hebben we een manier ontdekt om het kind in ons los te laten, fiets op een te kleine vouwfiets… Beentjes buiten het stuur, razendsnel trappen, whoop whoop.
De huur was erg interessant, 2 dagen voor 2000 yen min een actie korting of voor een hele week voor wel 2000 yen. Moeilijk moeilijk, we besluiten voor een week te gaan, ook al blijven we maar 4 nachten…
De terugweg was in tegenstelling heel volwassen, ik met op 1 fiets met een tweede fiets(Stuur) in de hand. Aan de reacties van een enkele Japanner te zien zijn er in Japan weinig vaders die de fiets van hun dochter, met lekke band, moeten ophalen.
Volgens Christa werd ik veel nagekeken, zelf verbaasde ik mij dat de meeste mensen niets lieten zien. Ondertussen zijn we erachter dat Japanners erg goed zijn in kijken op momenten dat je het niet ziet. Ze zullen je duidelijk niet in de ogen aan staren.

Het is vandaag erg warm, tot ongeveer 35 graden met een vrij hoge luchtvochtigheid. Gelukkig hebben we in Nederland de afgelopen tijd kunnen oefenen 🙂
‘savonds zijn we uit eten gegaan, nadat we de geisha buurt niet hebben kunnen vinden vonden we toch een heel klein restaurant, te beschrijven als een bbq restaurant. Lekker vlees en groente van de bbq in lokale sausjes. Zeer geslaagd! Dit ter ere van Christa haar verjaardag 😉
En toen was de dag weer op, slapen en morgen weer een mooie dag.

Foto’s van Dag 2

p.s.  Bij het bericht van gisteren staat nu ook een linkje naar een aantal foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑