Japan dag 5 – Nara en de buigende herten

Ps. Alle verhalen zijn geschreven op mijn telefoon. Er kunnen dus best wel foutjes in voorkomen. Na de vakantie ga ik daar naar kijken 😉

Vandaag geen dagje Kyoto, we gaan naar Nara. We staan om 7 uur op om zo redelijk op tijd op het station te zijn. De trein naar Nara doet er ongeveer 50 minuten over. Opvallend aan de treinen in Japan is dat ze of heel snel eruit zien of dat ze lomp en vierkant zijn… Leuk extraatje in de lompe treinen, je kan de richting van de stoelen aanpassen. Een ruk aan de rugleuning en hij staat aan de andere kant.
Nara Is een zeer oude stad, waar ooit het/een keizerrijk Is begonnen. Uit mijn hoofd ergens in de tijd waar onze jaartelling maar 3 cijfers kende. Er zijn meerdere Unesco World Heritage locaties. Bijna alles bezienswaardigheden zijn gelegen in een groot park. We hebben meerdere tempels bekeken. 1 had heel veel lantaarns staan, van steen met een mooie mosllaag. Zag er vooral erg oud uit en mooi door de hoeveelheid.
In de tempel waren ook nog koperen lantaarns te zien, die naar verluid bij een bepaald festival worden gebruikt.
Naast de tempels, meren, tuinen en musea’s staat Nara vooral bekend om de ‘bowing deer’. Juist ja, buigende herten. In Nara zijn de herten de heilige dieren. Naar verluid lopen er 1100 hertjes rond in het park. Naar Aziatisch gebruik zijn de tempels omheen en lopen de dieren los rond. In ons land zouden we de dieren omhekken.
Het buigen doen ze al sinds mensheugenis. Een zeer aardige meneer deed voor hoe het werkt. Pak een stuk koekje, houd die hoog en maak een buig/knik beweging naar het hert. Deze buigt dan 3x naar jou en geef je het koekje aan het hert. En wonder boven wonder, het werkt. Het Is wel wat ongemakkelijk, dieren die een kusje doen voor voedsel. Maar gelukkig leven ze in een heel ruim gebied met voldoende voedsel. Ook zagen we dat ze bijgevoerd werden met ander voedsel. En heel gelukkig hebben de herten ook humor, doen ze hun kunstje en gaan de mensen dan weg lopen dan rennen zij achter de mensen aan. En als het even kan met meer dan 1 😀 Helaas bestaan er ook mensen die echt niet beseffen dat het dieren zijn en dan de hertjes bij het gewei pakken of andere rare dingen doen. Terwijl duidelijk aan het hert te zien Is dat die het niet leuk vind. Overigens, mocht je ooit een hert tegen komen die niet weg rond van je, ff aaien/kriebelen achter het gewei vinden ze heel erg lekker. Je ziet ze rustiger gaan ademen en genieten.
Nadat alles rond 5uur ging sluiten zijn we rustig naar het trein station gewandeld en weer terug naar Kyoto gegaan.
Een goede reis gehad alleen ging er iets mis met mij en het voedsel. Gelukkig, naar mijn eigen mening, redelijk goed gegaan. Geen oorlog of problemen, alleen een mega sacherijnige Paul, wat al erg genoeg Is vermoed ik 😇
Meteen de 2 huur fietsen terug gebracht zo dat we dat morgen ochtend niet hoeven te doen in een toch al krappe planning.

foto’s van een dagje Nara

2 thoughts on “Japan dag 5 – Nara en de buigende herten

Add yours

 1. Hoi Paul

  Het begin van je reis is al ontzettend leuk! We vinden het heel leuk om je belevenissen te lezen.
  Het grootste deel heb je nog te gaan….Geniet ervan!

  Lex en Ineke

 2. Als wij het zo lezen hebben jullie het prima naar jullie zin.
  Geniet ervan daar.

  Groeten, Ineke en Lex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑