Japan dag 4 – op bezoek bij de keizer

Vandaag rustig opgestaan en meteen geschrokken hoe snel de tijd gaat. Want we moesten om kwart voor 9 aan de over kant zijn om tickets te bemachtigen voor een bezoek aan het keizerlijk paleis. Arianne en Christa schieten snel hun kleding aan en gaan tickets halen. Nikki en ik gingen vast een hapje eten. Ondertussen waren voor de tickets de paspoort nummers nodig dus deze opgezocht en door gesms’t.
Daarna hebben Christa en Arianne en ontbijt gevonden, heerlijke noudle soep.
Aangezien we pas om 14.00uur naar het paleis mogen zijn we de geisha buurt op gaan zoeken. Een buurt waar we volgens de kaart al een paar keer langs zouden zijn gefietst. En inderdaad, we waren er al bijna geweest. Vooral veel winkels en redelijk veel mensen. Toevallig, want er waren kikkers te zien, een winkel met kleding, hoofddeksels en tassen binnen gelopen. Heel kunstzinnige en/of leuke  opdruk, dus uiteindelijk is Arianne met een tas en Paul met een hoedje weg gegaan van de Ki-yan Stuzio.
Op de stoep snel gegeten want we moesten heel rap weer naar ons huis / het paleis. Bij mij liepen de straaltjes zweet overal naar beneden bij aankomst. Nog even snel water bij tanken en op naar het paleis. Door de poort heen, 1 van de 6 poorten, werden we naar een wachtruimte geleid. Een kort filmpje en introductie door de gids, die erg goed Engels sprak. Zo leerden wij naast veel jaartallen en een verkorte geschiedenis over het keizerrijk ook de temperatuur van vandaag, 37 graden. Het lijkt erop dat dat zelfs voor Japanse maatstaf erg warm is. Het paleis is slechts 160 jaar oud en herbouwd. Naar wij begrijpen is het geheel na de verhuizing van de hoofdstad van Kyoto naar Tokyo het complex in verval geraakt. Daarna heeft de keizer het laten heropbouwen. En er Was iets met een grote brand, maar hoe dat in het verhaal paste weet ik niet meer. Het complex Is zeer mooi, van de wachtruimtes tot het verblijf van de keizer zelf, alles zit kunstig in elkaar. Leuk detail Is dat de buitenmuur van het complex aan de Noord Oost kant een hoekje mist. Dit is omdat de boze geesten vanuit die kant komen en zonder hoek deze niet binnen kunnen komen.
Zo hebben we door de warmte ook nog een prachtige tuin kunnen bewonderen. Daarna zijn we weer op de fiets naar de winkelstraat gegaan. We hadden namelijk gehoord dat die winkel nog een 2e locatie had met o.a. IPhone hoesjes met kikkers 😛 ook die gevonden natuurlijk.
Aan de overkant van de winkels staat een tempel, die we uiteraard wouden zien. Het was er ook relatief druk trouwens. Na de hoofdpoort was eerst een straatje met voedsel te vinden. We hebben, ookal zag het er erg lekker uit we besloten eerst de rest van de tempel te bekijken. Een mooie tempel. Het eten werd uiteindelijk stokjes kip, balletjes en worst. Erg smakelijk allemaal 😉
Onderweg waren we nog een okaniwa… restaurant tegen gekomen met 2 locaties. Aangezien we in Nederland ook een dergelijk restaurant hadden bezocht wouden we dit zeker uit proberen. Aangezien wij dachten dat het 2e restaurant een leukere ligging had die opgezocht. En inderdaad, het was sprekend dat wat we in Nederland ook hebben gegeten. Tip voor een origineel restaurant in Japan

Japanese pancake world. Lijkt echt op wat ze hier maken.

Daarna weer rustig aan naar ons huisje gegaan. Redelijk optijd erin want morgen gaan we er weer vroeg uit.

foto’s dag 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑