Japan dag 9 – zwemmen en naar een tempel

Vannacht zijn Arianne en Nikki wakker geregend, en Christa en Paul trouwens ook, maar die lagen lekker in een tentje. Arianne en Nikki zijn maar in een auto gekropen omdat het echt wel nat werd.
‘s ochtends maar opgestaan. De tent bleek waterdicht achtig, zowel van binnen als van buiten. Ofwel de condens had zich verstopt onder de tassen.
Het was wat regenachtig wat overging in een zonnetje. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk te laten drogen. Gisteren begrepen we dat er een zwembad in de buurt was en tot nu toe hebben we geen doushe kunnen vinden. Een snelle conclusie is dat we gaan zwemmen 😉 De tent nat opgevouwen en alle spullen in de auto geladen. Alle natte spullen over de tassen gedrapeerd en opweg gingen wij. Het zwembad is 1 km rechtsaf. Het is al eerder opgevallen dat ze in dit gebied niet heel goed zijn in afstanden en of tijd schatten. Deze kilometer leek wat lang maar gelukkig konden we het niet missen, aangezien we ontdekten dat de weg bij het gebouw + zwembad ophield.
Een vrij simpel zwembad, rechthoekig, koude doushes en een ruimte wat vermoedelijk doorging als kleedkamer. Wat stoeltjes in de zon en in de schaduw. Gelukkig zijn wij echte Hollanders dus gingen we uiteraard in de zon zitten. Het water was wat frisjes maar de mensen zijn vriendelijk. Lekker gezwommen en genoten. Nog wat zwemkunstjes gedaan en een heel tof filmpje opgenomen (ahum). Rond half 12 besloten we er vandoor te gaan opzoek naar lunch. Het nogal grote gebouw bij het zwembad bleek ook een restaurant te hebben, dus daar hebben we meteen maar gebruik van gemaakt. De bediening wasbiets te luxe, naar mijn idee totaal zinloos maar okee. Het smaakte best goed.
Op naar de volgende bestemming in de buurt van Oboke. De bestemming is niet helemaal duidelijk nog, maar we willen daar raften. Dus een plek in de buurt is wel fijn. Overigens word Oboke in de volksmond ook wel opbokken word genoemd. Onderweg werd de rough guide goed bekeken en een adres uitgekozen. Dit vooral omdat we op zoek zijn naar een telefoon nummer voor de navigatie. De keuze bestond uit 6 adresjes waarvan er 1 goed klonk, met de mogelijkheid op diner en ontbijt. Op de navigatie kregen wij een vrij slinger achtige roze weg te zien. Nadat we de weg waren ingereden kregen wij het vermoeden dat dit staat voor ‘gebruik je bergversnelling’. De haarspeldbochten waren echt krap. Bij 1 bocht moest er zelfs gestoken worden om de bocht door te komen. Gelukkig zijn er geen tegenliggers tegen gekomen, dat had echt niet gepast. Tot Ariannes verbazing kwamen we uit bij een tempel. De overnachting was namelijk bij een youth hostel dat bij de tempel hoorde. Er was nog plek, we waren de enige, en zelfs het eten konden we nog bestellen. Helemaal top, dan hoeven we niet weer het onmogelijke weggetje terug voor boodschappen.

Ondertussen komende er nog ook achter dat we allemaal wat brak zijn. Vooral veel drinken en rustig aan doen dus. Komt vast door het zwemmen 😉
Het avond eten was zeer smakelijk in een grote eetkamer. De rijst en de thee waren wel een klein vraagteken voor ons, maar ook dat kwam goed na wat knopjes te hebben ingedrukt waar 1 en 2 bij stond geschreven☺
Nog even uitgebuikt en rustig genoten van de rust halverwege de berg. Bij. Het douchen kwamen we er al snel achter dat een aantal van ons verbrand waren, nog een verklaring voor onze brakheid. Half 9 gingen we richting bed en rond half 10 ging het laatste lampje uit. Morgen krijgen we vrij vroeg onder ontbijt dus dat kan geen kwaad.

foto’s dag 9

One thought on “Japan dag 9 – zwemmen en naar een tempel

Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑