Japan dag 7b – Aanvulling German House

Oeps – stukje vergeten!
Na de derde tempel hebben we ook nog het ‘German House’ bezocht.

image

Dit enorme huis is in de jaren ’70 gebouwd ter nagedachtenis aan de samenwerking tussen de locale bevolking en Duitse krijgsgevangenen die hier in een kamp zaten, tijdens de eerste wereldoorlog.

Een aantal leger onderdelen waren gedurende 3 jaar van hun vrijheid om te reizen berooft, maar kregen, mede door een bewonderingswaardige Japanse commandant wel vrijheden om binnen hey kamp de verveling te verdrijven. Er waren theaters, een compleet symfonie orkest (dat ook naar locale muziek festivals afreisden met speciale toestemming), meubelmakers, groenteverbouwers, een ‘kampkrant’, en wetenschappelijke voordrachten.

Kortom, het klonk als een goed verblijf, maar natuurlijk is geen enkel gedwongen verblijf goed.

Het was een heel mooi museum met diverse interactieve presentaties, waaronder 3D kijkhuisjes en een symfonie optreden van een 5tal bewegende poppen + dirigent.

We mochten geen foto’s maken, “want hey is een museum”, maar op verzoek van Christa mocht zij na het ondertekenen van een Japans formulier toch foto’s maken, mits niet publiekelijk verspreid. Daarom geen foto’s van binnen bij dit bericht, maar we wilden dit stukje geschiedenis toch niet onvermeld laten. 

De foto hieronder is van buiten ‘t eigenlijke museum en mag wel.

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑