Japan dag 13 – naar heroshima

Na 2 nachten in Uwajima gaan we door naar onze laatste bestemming voor je jamboree, Hiroshima. Weer niet heel ver maar toch een halve dag rijden volgens google. Dus rap inpakken en uitchecken. Daarna nog even de stad in voor wat laatste boodschappen en souvenirs.
De auto in, de route loopt deels over de expressway en deels over gewone wegen. Delen door de grote stad maar ook leuke stukken over het platte land. Helaas is het weer wat slecht en valt het uitzicht dus tegen. De rit gaat wel voorspoedig.
Om van Shikoku af te gaan maken we gebruik van een paar bruggen die over verschillende kleine eilanden slingeren. Gelukkig zijn er heel weinige afslagen want deze weg staat niet op de kaart. De kaart is volgens mij echt best wel oud.
De aankomst in Hiroshima ging redelijker soepel. Het was even de vraag welk hotel we moesten hebben, de naam stond enkel in het Japans op de gevel. Binnen een trap op en 2 dames die konden ons net aan vertellen dat we juist waren. Tot zo ver hun engels. Aangezien we gereserveerd hadden dachten we dat het wel ging lukken. Toch niet helemaal, we kregen een sleutel en gingen bagage en de anderen halen. Met ons 4en weer binnen was er enigsinds een discussie en we kregen een andere sleutel. De kamer was niet ruin voor ons 4en maar doenbaar. We gingen op zoek naar een restaurant. Aangezien we nog geen sushi hebben gegeten en we dat graag willen gaan we opzoek naar een restaurant. Google maps was onze vriend.
Eenmaal gevonden was de zaak leeg, maar we hadden nog geen andere gezien dus dan toch. Alles was vrij Japans, het Japans boekje erbij en we hebben gevraagd wat hij ons kan aanbevelen. Blijkbaar werkte dat ook hier, ze gingen aan de slag. We kregen stokjes, soya en een schaaltje en de bar plank werd schoon gemaakt.
Na wat voorzichtig aftasten wat wij allemaal bereikbaar waren om te eten, denk bijvoorbeeld aan wel of niet route vis. Uiteraard vonden wij alles goed, als je in Japan bent moet je het eten ook. Dit werd duidelijk gewaardeerd door de chef en zijn assistent. Het begon vrij normaal met tuna, squid en garnaal. Het begon interessant te worden bij bijvoorbeeld de zuignap. Wij waren wat ongelovig, wie niet als er in half engels word verteld dat iets een zuignap is. Uiteindelijk lieten ze nog een stuk zien dat inderdaad leek op een zuignap van een octopus. Ter grote van een vlinke vuist. Wij vroegen ons af hoe groot die octopus wel niet was geweest. Het smaakte wel goed, vooral door de snijkunsten van de koks.
Andere dingen die opvallend waren als ingrediënt waren zeeanemoon (denken wij) een vrij glibberig roze achtig iets. En de zalmeitjes, die niet alleen opvielen door het formaat (kleine knikkers) maar ook door de smaak. Voorop het eerst echt smakelijke caviaar en nog veel ook.
Een smakelijke maaltijd dus! Aangezien wij geen idee hadden wat we voor maaltijd kregen probeerden we aan te geven dat we langzaamaan vol raakten. Niet heel zinnig, hij begreep dat we vonden dat de zaak leeg was. Normaal is die vol, blijkt, en de boeken kwamen te voorschijn waar onze chef in zijn jongere dagen in stond. Erg leuk, maar niet helemaal wat wij bedoelden. Uiteindelijk bleek dat er al werd afgebouwd qua sushi’s. Daarna nog een gesprek gehad over wat wij hadden gedaan en wat we gingen doen. Na wat puzzelen en internet op de telefoon van 1 van de koks werd het duidelijk.
Bij het afrekenen hebben we nog wat kleine Hollandse dingen weg gegeven. Erg leuk om te zien hoe dat gewaardeerd word. De prijs was wel by far van het duurste van deze vakantie. Ik denk zelfs van welke vakantie dan ook. Maar het was het zeker waard, in Nederland was het zeker onbetaalbaar geweest. Sushi zal nooit meer het zelfde smaken…
Vanuit het restaurant nog een rondje door de stad gewandeld langs onder andere de a-bomb dome, een zwembad en het kasteel. Erg mooi met de verlichting aan.
Terug bij het hotel kregen we nog een andere kamer, met nog veel meer ruimte en 2 kamers. Iets duurder maar dat was het zeker wel waard. Op naar een goede nachtrust.

foto’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑