Japan jamboree – Het weer

Japan en het weer, het is een grote tegenstelling met ons Nederland. Op onze voorreis heb je wel al kunnen lezen dat het warm is hier. Zeker op de zonnige dagen. Als het regent is een regenjasje handig maar koud zal je het niet krijgen. Minimaal 25 graden, meestal +30 graden met een heerlijke brandende zon. In marokko zullen ze me wel weer uitmaken voor een Marokaan 😉
Dus ja, het is op dit moment ook in Nederland warm volgens het internet. Gelukkig zijn er meer verschillen in het weer, zo koelt het hier namelijk iets minder af als in nederland. Niet onder de zeg 25 graden, wat best wel warm is om in te slapen. We zijn dus ondertussen ook vanuit de tent verhuist naar de buitenlucht.

En ja, met het huidige weer in nederland klinkt het net alsof het het zelfde is maar dan een paar graden warmer. Bijna goed! Er mist nog een must have ingredient. Misschien heeft nederland er nu ook last van. Een hogere luchtvochtigheid. In Nederland word het dan wat benouwder. Hier hebben we een luchtvochtigheid van 80% tot 99%. En meestal +90%. Dit komt neer op plakkerig weer. Zelfs in bed liggen we te zweten, ook in de buitenlucht. Overdag is de tropische snelheid zelfs te snel, en op het toilet (plastic toilets) stroomt het zweet van mijn kin af.

Gelukkig went het, minimaal 2x per dag doushen. En na een paar dagen ruik je het zelf ook niet meer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑