Marsa Alam dag 2

De eerste nacht is geslaagd, wel iets te vroeg wakker door een opgewonden water putje van de douche. Blijkbaar wordt die blij als de buren gaan doushen om even voor 7 in de morgen…
Ontbeit is goed zelfs het brood, je weet nooit of die andere 30 opties gaan vervelen, smaakt goed. Vandaag heb ik 1 doel en dat is de duikschool bezoeken en kijken of zij mij inderdaad kunnen helpen het padi papiertje binnen te halen.
Het weer is beter dan ik bij aankomst vreesde. De zon gaat hier even na 5 uur onder, dus bij aankomst was het al afgekoeld. We worden gewaarschuwd dat je snel verbrand in deze zon. ‘S avonds kon ik dit bevestigen, de neus is een beetje rood geworden.
De duikschool dus, een vriendelijke meneer vond dat het allemaal kon maar het ging zo gemakkelijk dat ik een voorgevoel had dat het niet helemaal goed ging. En inderdaad, elk persoon dat ik sprak bracht mij een stapje verder. Uiteindelijk was er zelfs een instructeur die goede vragen ging stellen. De antwoorden zaten al in hun map maar toch het gaat om het idee. Deze meneer snapte het helemaal en snapte de papieren. Ik heb er vertrouwen in. Zo veel zelfs dat ik nog steeds geen idee heb hoeveel de 4 duiken mij gaan kosten… *verassing*
Na al het papierwerk kreeg ik een sleuteltje en heel wat materiaal. Van de bcd, octopus (slangen met o.a. adem apparatuur) tot het wetsuite. Morgen 8.30 aanwezig zijn voor de instructies en de eerste duik.
Daarna vooral rondgelopen, gebabbeld en toch ook nog een snorkel tocht gemaakt in de lagoon. Mooi gekleurde visjes en vissen, koraal en een mega schildpad. 7 meter diep en naar schatting tussen de een en anderhalf meter lang. Hoop hem/haar nog een keer te gaan zien.

Tot slot in de avond nog de peanutbar bezocht en de golden room. In de golden room is elke avond ‘entertainment’. Gisteren was er iets met dansjes, dus niet naar gekeken. Vandaag is er een ‘fakir & fire’ show. De show is wat suf uitgevoerd, belichting net niet, materiaal met niet maar toch wel heel bijzonder. De bekende trucjes met voor eten en fakkels. Maar ook glas waar op werd gesprongen, spijker kussens en stenen. Ik die het hem echt niet na! En uiteindelijk de peanutbar, waar ze naast pindas elke avond ook muziek hebben. Deze avond 80’s & 90’s muziek. Gezellig gedanst en naar rare mensen gekeken. En tot slot gaan slapen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑