Marsa Alam dag 3 – 2x duiken

Vandaag is het weer niet zo goed. ‘S morgens een mooie regenbui en er staat een aardig fris windkracht 6je. De gehele dag blijft het bewolkt, dus ik hoef me niet druk te maken over het lichtrode neusje dat ik gisteren heb opgelopen. Vandaag dus duiken, ‘s ochtends een keer en ‘s middags een keer met wat extra uitleg. Grotedeels een herhaling van wat ik in Nederland in het zwembad heb gedaan, deels wat nieuws. Onder andere een duik computer en het kompas wat we nog niet hadden kunnen oefenen. Overigens kan het theorie boek dat kompas heel slecht uitleggen! Heb zelfs een scout nog nooit een kompas zo onbegrijpbaar zien maken.
Doordat duiken vooral onder water is heb ik ook weinig last van het weer, een ideale combinatie dus. De zwemproef werd wel uitgesteld, volgens mij omdat de instructeur het heel koud heeft buiten het water.
DSC_1310Allebei de duiken zijn gedaan in de lagoon die tot ongeveer 7 meter diep gaat. De bekende oefeningen gedaan met duikbril vol laten lopen en leegblazen op de bodem, geen adem procedure en andere meer stappen plannen die nuttig zijn.
Overigens is de lagoon nogal grijsbruin, wel leuke dingen te zien hoor. Maar ik vond het net buiten de lagoon mooier.

Conclusie van de 2 duiken: ik heb mijn drijfvermogen nog niet echt onder controle en de chechlijstjes zitten er nog niet echt goed in. Het drijfvermogen vind ik het meest irritant aangezien het wel heel handig is, stabiel drijven. Het andere punt herken ik bij mijzelf, is niet mijn sterke punt die rijtjes…
‘S avond zouden we bij de Italiaan ala carte gaan eten. We is Tim en ik, tim is die jongen die ik ben tegengekomen. Helaas is dit door het weer geannuleerd, iets met koude wind en een restaurant met uitzicht op de rode zee. We konden overboeken naar het Libanese restaurant. Dit maar gedaan, best smakelijk maar om een of andere reden net niet. Het buffet vind ik ook prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑