Marsa Alam dag 4 – het PADI papiertje

Dag 2 van de open water diver buiten duiken. Vandaag staan er weer 2 duiken op de planning maar deze keer in het huisrif. Deze keer word er wat verteld over het plannen van een duik, waar rekening mee houden en de standaard regels hoeveel lucht je over moet houden enzovoorts. Daarna nog even een zwemproef, 200 meter in de zwembroek of 300 meter in het wetsuite. Uiteraard geen probleem afgezien dat mijn flipperkunsten hoogstens lachwekkend zijn en het dus meer moeite kost dan nodig.
Daarna de echte duik. Er is een Poolse dame aangesloten die ik als buddy erbij krijg. De tips die ik heb gekregen over het afdalen werken erg goed, het gaat nu een stuk soepeler. Tijdens de duik zie ik mijn buddy af en toe ook herkenbare gedoetjes heeft, het is dus niet heel dom wat ik doe 😉
DSC_1307Het rif is prachtig en we zien onderweg mooie dieren en planten. De alen die uit de grond steken, een mooie schildpad die er nog mooier uit ziet dan die 3D atractie van de efteling. Echt genieten. Op de terugweg nog even het noodsignaal opgelaten en uiteraard was ik luchtloos dus moest ik lekker communiceren onderwater en een adem apparaat wissel. Een mooie duik!
Natuurlijk geluncht, deze keer in het beach restaurant.
Op naar de 2e duik, puur recreatief. Deze keer sloot een Duitse meneer aan die 3 woorden Engels kon spreken. Hij scheen een master te zijn maar echt briljant ging hij zeker niet te water, met de luchtfles op het afstapplateau. Overigens was het uberhoupt niet ideaal in het water stappen doordat het laag water was. We moesten wachten op een hoge golf en daar achterover in duiken. Weer eens wat anders. Deze duik kon ik een stuk meer genieten van de omgeving. Veel mooi koraal gezien, zon vis met sprieten, een mureen *lijkt echt veel op die beesten in de tekenfilm de kleine zeemeermin*.
Weer een schildpad gezien, blijft een prachtig dier die als een koning door het water zweeft.
‘S avonds nog even met een hoop Duitsers staan dansen. En nog een gesprek gehad over dat iemand mij een ‘boeie’ zag doen/gebruiken. Heb nog steeds geen zekerheid wat hij bedoelde… Maar was een goed gesprek:p Verrassend vriendelijke mensen trouwens, die duitsers. Ze kwamen ons zelfs bedanken voor de aanwezigheid.
En dat was weer een dag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑