Onze auto is er!

Het is zo ver, we hebben de auto aangeschaft en opgehaald. Een bakbeest kan je het wel noemen. Het is misschien persoonlijk maar je kan het stempel groot, lomp en een tikje ruig er wel op plakken. Hij is zeker niet moeders mooiste maar wel moeders stoerste, zeg maar.

De Mazda Tribute

Wat is het geworden? En Mazda Tribute… Een wat? Ja dat vroeg ik mijzelf ook even af…
Aangezien we waarschijnlijk met ons 4en naar Banjul gaan hebben we een stevige wagen nodig met genoeg ruimte. Want er moet veel mee, extra wielen, tanks benzine, gereedschap, reserve onderdelen, voedsel (erg belangrijk) en niet te vergeten onze eigen bagage.
De kleinere auto’s vallen dus af. Daarnaast hebben we begrepen dat ‘je 4 wiel aandrijving wilt hebben’. Dat maakt dat we zijn gaan zoeken naar een 4wd auto die ruim genoeg is.
Gelukkig zijn er genoeg website’s waar je kan zoeken naar 2e hands auto’s, daar kwamen vele Hyundai Santa Fe’s, Toyota Rav4 en dergelijke auto’s naar voren, en dus de Mazda Tribute. Niet heel vaak, in het wild heb ik hem nog zelden gespot.
Dit leek een goede auto voor ons doel. Net iets meer terrein auto dan luxe snelweg auto met 4wd, airco, goede zithouding en een flinke achterbak met raampje dat los open kan.
Onze leverancier is Dennis de Vos, een autohandelaar in Lelystad. Hij heeft onze trip nog wat aangenamer gemaakt met het inbouwen van een goede autoradio, een mooie poetsbeurt en dat soort dingen.

En nu komt het testen van de auto. Hoe rijd hij en zijn er nog punten die we moeten nakijken? Op de eerste rit viel al op dat er achter in een enorme klankkast zit die we willen dempen.
En welke aanpassingen moeten er nog gedaan worden aan de auto voor wij aan het avontuur kunnen beginnen? Sowieso moet er nog een dak rek gemaakt worden en gemonteerd en zijn we van plan een mooie stellage te bouwen in de achterbak om zoveel mogelijk spullen kwijt te kunnen. Misschien nog een handige ophangbare wc-bril of een doushe?

Nog genoeg om over te denken en te doen dus. Het avontuur is begonnen!  

2 thoughts on “Onze auto is er!

Add yours

  1. Leuk “Mazda zoom zoom” mischien hebben jullie niet de zelfde reclame als in North America.
    Ben benieuwt hoe het allemaal gaat.

    1. Het komt mij wel bekend voor maar herken het nog niet op het internet 😉
      We houden je op de hoogte! Via deze pagina en ik denk ook via andere kanalen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑