De eerste auto troubles

“He, waarom doettie niks?”

Leuk zo’n 2e hands auto, spannend en leuk om uit te proberen in de eerste week. Maar mijn ervaring leert, ze zijn nooit probleemloos. En ook deze auto heeft een opstartprobleem.
Letterlijk, want de accu is leeg. Het eerste vermoeden is dat de autoradio de schuldige is, omdat die direct op de accu is aangesloten en aan kan blijven staan als de sleutel uit het contact is gehaald. Heel onhandig eigenlijk, maar wel iets waar we rekening mee hielden. Na elke rit de radio uit en het frontje eraf. Maar misschien was dit niet genoeg?

Stap 1, de accu opladen. Even moeten graven in 1 van de dozen in mijn huis en hop, daar is een accu lader. Maar een probleem komt bijna nooit alleen, dus was deze lader stuk. Ooit een aankoop waarbij ik eigenlijk geen geld over had voor iets. Daar krijg je vaak iets voor terug, in dit geval was het iets geen opgeladen accu. Dus hup, op naar de gamma voor een nieuwe acculader.

Stap 2, waardoor is de accu leeg gelopen? Om verdachte nummer 1 uit te sluiten heb ik de auto radio eruit gehaald. Niet veel werk, en zeer doeltreffend. Achter de radio zit een grote warboel aan kabels. Zeker de moeite om nog uit te zoeken wat er allemaal zit, en waarvoor we het kunnen (mis)bruiken.

Stap 3, hopenlijk blijkt dat de radio de schuldige is. Dan gaan we ervoor zorgen dat de radio uit gaat als de motor word uitgeschakeld. En anders word het doorzoeken 😉

Op het moment rijd de auto weer zoals van ouds. Hopenlijk is dit geen eenmalig moment 😉

One thought on “De eerste auto troubles

Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑