Test ritje

De auto gekocht, ingeschreven, banden vervangen (wat trouwens een enorme verbetering is qua geluid!)… Tsja dat is allemaal een leuk verhaal waard. Maar is onze aankoop ook betrouwbaar? We willen natuurlijk wel aankomen in Banjul.

Daarom hebben we een testritje gedaan om te zien hoe de auto rijd, hoeveel benzine hij verbruikt en of hij iets meer aan kan dan het mooie platte nederlandse landschap. Dus wij gingen naar het kopje van Bloemendaa… Nee dat is natuurlijk niet voldoende 🙂

Toevallig wou ik nog met vakantie, kamperen met 4 mensen, tent en kookspullen. Een ideaal moment om de achterbak eens vol te gooien en te zien of de auto nog vooruit wil. Geplande bestemming Oostenrijk, als de auto dat volhoud tenminste. Zo niet dan was het een goede test.

De eerste dag, met een vrij volle achterbak en achterbank, was een etappe van ruim 800 kilometer welke geen problemen opleverde. Zelfs de Duitse snelweg bleek met 160 km/u geen probleem. Al is het boven de 130 wel een stukje minder comfortabel qua geluid en sturen. Maar gezien de auto op papier een schokkende 170 km/u aankan is het best een prestatie.
Naast de lange afstanden hebben we wat andere kleinere en grotere uitdagingen opgezocht, van een mooie asfalt weg met een helling van maximaal 24% stijging en daling, via de sneeuw, tot wat ‘offroad’ spelletjes.

Allemaal geen probleem voor onze Mazda. Geen problemen met temperatuur, geen gedoe met rare geluiden, zit comfort redelijk enzovoorts.
Wel 1 keer bij vertrek een rare start van de motor, alsof de accu niet blij was. En zo af en toe een knipperend of brandend lampje van het airbag systeem. Vooral het laatste verdiend nog een beetje aandacht, al hadden wij ook de indruk dat het met hoge temperaturen en/of nattigheid te maken had.
De de power van de motor zit het ook wel goed, versnelling 1 en 2 hebben heel veel kracht, 4 en 5 zijn echt puur gemaakt voor de snelheid.

Wij gaan de eindstreep halen!

Wat mij betreft is de auto geschikt bevonden, met ruim 3500 km in 2 weken geeft het vertrouwen voor de toekomst. Let the party begin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑