Klussen: De achterbak

Er zijn genoeg klusjes en klussen te bedenken. Maar om gemakkelijk en comfortabel op weg te kunnen gaan zijn er twee klussen die heel belangrijk zijn. Namelijk een constructie op het dak om meer spullen mee te kunnen nemen en de achterbak zo inrichten dat er veel in kan maar we ook nog achter uit kunnen kijken. Dit verhaal gaat over onze achterbak.

Onze achterbak heeft volgens autoweek een schamele inhoud van 368 liter, gelukkig is dit tot de hoedenplank (die hebben we trouwens weg gegooit, hij hing slap). Dus we willen graag ook van de overige liters gebruik kunnen maken. Tegelijkertijd willen we de achteruitkijkspiegel ook enigsinds kunnen gebruiken. 7000 kilometer in de zijspiegels moet toch een stijve nek opleveren?

Geinspireerd door een achterbak die we hebben gezien bij het vertrek van de Amsterdam-Dakar challenge van vorig jaar zijn we aan het knutselen gegaan. Eerst met karton (lang leven de IKEA) en daarna met hout.

2 Staanders op een locatie waar het stevig op het frame van de auto staat. Daar tussen een aantal planken, het lijkt net een boekenkast 😉 Op de planken kunnen we dan kratten kwijt met belangrijke spullen die we onderweg denken nodig te hebben.  Vooral eten en wat persoonlijke spulletjes dus.

Maar natuurlijk moet er nog meer mee, denk aan 2 komplete wielen, 2 jarrycans benzine, gereedschap, persoonlijke kleding, slaapspullen, tentjes, stoeltjes en ga nog maar even door.
Om te voorkomen dat er enorm veel gewicht op het dag gaat komen hebben we bedacht de reserve wielen in de achterbak te houden. Voor het thuisbrengertje was al een plek beschikbaar, deze kunnen we mooi gebruiken voor de 2 reserve wielen. Aan de zijkanten hiervan kunnen we gereedschap kwijt. Daarboven een plank met 4 kratten voor ons eten, gaspitje en dat soort spul. Daar boven op een minikeukentje met de watervoorraad, broodplankje en andere zinvolle spullen.
Dan houden we links en rechts nog wat bergruimte over voor de andere spulletjes. De achterbak is toch een betere plek dan het dak dus die ruimte krijgen we wel vol.

Tijdens deze klus hebben we ook al een begin gemaakt voor de dak constructie, lees later meer.
Morgen hebben we de Barreldag, even de auto showen en de laatste vragen beantwoord krijgen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑