Klussen: het Dak

Nu de achterbak voor 95% klaar is, er zijn nog wat afwerkpuntjes als uitstekende schroeven over, staat het dak op het programma.
Het idee is namelijk de banden, gereedschap en voedsel in de auto te krijgen. Dan blijft over de persoonlijke bagage en benzine. Dat willen we op het dak. En voor de oplettende lezer, voor het gemak vergeet ik inderdaad nog een hoop details als tenten, stoeltjes en electronica/navigatie etc.

De dakconstructie is wel een interessante. Vorig jaar hebben we al gehoord dat dit door het dak heen moet ivm lostrillen van alles wat niet goed genoeg vast zit. Gouden tip van dat moment, boor een gat in het dak. Natuurlijk een vrij simpel princype, maar niet helemaal onze stijl. Nu blijkt dat de originele, kunststof & flexibele, dakdragers met mooie imbusjes in het dak vast zat. Die gaan wij uiteraard gebruiken! En dan nemen we als backup een priem en hamer mee mochten er onderweg problemen ontstaan.

En dan aan de slag. Een hoekprofiel bouten we op het dak vast, daarop met mooie hoekprofielen op zijn kop maken we de dwarsliggers vast, allemaal stevig metaal natuurlijk, het moet wat kunnen hebben. Op 2 brede dwarsliggers komt een grote dakkoffer.

Deze is gedoneerd vanaf Lex zijn camperdak. Een vrij lelijke, witte, vierkante box waarin onze persoonlijke bagage zal gaan. Prima berijkbaar als je op het achterwiel gaat staan. We verwachten dat als iedereen ongeveer 40 liter aan kleding mee neemt we een heel eind gaan komen. Met een beetje mazzel kunnen er dan ook nog een paar slaapmatjes bij, wat een luxe.

Na de eerste montage zijn Lex en Paul het helemaal eens, dit is niet stevig genoeg, er moeten nog 2 ‘steun’ balkjes geplaatst worden om het kiepen van de bak tegen te gaan. Zo gezegd zo gedaan, er zitten nu 2 Ikea onderdelen bij op de constructie. En toen was de woensdag op…

De auto is weer naar zijn Zomerlocatie verplaatst, alwaar deel 2 van de dakproject is uitgevoerd.  Een extra plateau waarop de 2 jarrycans zijn geplaatst in de luwte van de dakkoffer. Daarnaast is er plek voor wat andere, lichte, spullen. Denk aan een zonne/regenscherm als we ergens stil staan of de tentjes. Wat het precies gaat worden moeten we nog bedenken, maar het kan!

Ondertussen zijn de stikkers ook besteld, gaan we nog even achter 2 goede banden aan om de reserve wielen mee te bekleden en is alles voor de navigatie binnen. Langzaam maar zeker komt het echt dichtbij! Nog 2 weken voor het vertrek!

Een van onze werkplekken 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑