De route

En dan nu een stukje vol met aannames gebaseerd op gesprekken en e-mailtjes. ((c) Paul)

Een van de meest gestelde vragen die we krijgen, of kunnen aflezen uit de gezichtsuitrdrukkingen is als volgt.
“WAAR ga je heen ???!?”

Naar Janbu… nee Banjul dus. Een iddillisch, en tevens de hoof-, stadje in Gambia. In 2013 woonden hier schijnbaar wel 34,828 mensen en is daarmee ook een van de kleinste hoofdsteden van Afrika.
Maar okee, dan nog verdwijnen de vraagtekens niet geheel van de gezichten. Gambia, Banjul, Dakar… Ja dat laatste kennen we wel maar gelukkig hoeven we het niet aan te wijzen op tv bij de vakantieman. Want dan komen we niet ver.

Nou voor al die mensen heb ik dus het plaatje links gemaakt. Hierop zie je een stukje Afrika, noord-west afrika met boven aan een puntje Spanje.
Alle druppels op de kaart zijn, in theorie, ongeveer de overnachtings-locaties, volgens een mooi a4 tje dat we van de Amsterdam-Dakar organisatie hebben mee gekregen. En dan heb ik puur gekeken naar de plaatsnaampjes die Google wist te vinden 😉

Wat ik van de ervaren rijders heb begrepen is dat we bij vertrek een Roadbook krijgen. Niet zoals een echte rally betaamd met ” bocht rechts 1km hobbel flauwe bocht links etc ” maar met coördinaten van de overnachtingslocaties. Het is aan jezelf of je dit punt haalt en hoe je daar gaat komen. Voor de Scouts onder jullie, een soort zwerfhike dus.
De overnachtingen kunnen op een camping zijn of in een hotel/iets waar je overdekt kunt slapen. Op deze locaties is een contact persoon van de organisatie.

Naast de ouderwetse papieren kaarten hebben wij onderweg ook de beschikking over digitale kaarten op de Tablet, een TomTom met alle landen die we tegen komen en een tablet met digitale kaarten. Als we daarmee niet de weg kunnen vinden, dan weet ik het ook niet meer.
Afgezien dat de kaarten van de meeste landen simpelweg erg minimaal zijn. Er staan wegen op die eigenlijk skibanen zijn en niet wegen die wel bestaan. Grote kans op leuke puzzeltjes dus. Gelukkig vind je weinig rivieren in de woestijn gebieden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑