Dag 5, de atlas over

De etappe van vandaag is vrij kort in kilometers maar niet in tijd. We gaan de pas over, dus dat worden langzame kilometers.

De ochtend begint lekker op tijd, de douche werkt en de tentjes passen bij bijna iedereen in de zak. Ook het inpakken van de auto gaat redelijk soepel. Vanmorgen heb ik met Matthew ook de route in onze TomTom gezet. Een aardig klusje, maar na gisteren avond, door de stad in het donker, hebben we bedacht dat het wel belangrijk is om 2 wagens te hebben met navigatie en dezelfde route.

Na vertrek begon het vrij soepel, de stad uit een een goede weg naar waypoint 1. Eigenlijk was hier niets bijzonders. Waypoint 2 was ook niet spannend, onderweg wat water en brood gekocht en de benzine bijgevuld met daarbij 10 koffie en thee voor het schokkende bedrag van 60 Durham, ongeveer 6 euro.
De weg begint de bergen in te gaan. Meer kronkelende wegen, meer schapen met herders en iets mindere wegen. Over herders gesproken, we zijn vast bekend met het spreekwoord als er 1 schaap over de dam is volgen er meer. Dat is uiteraard helemaal waar, ook voor Marokkaanse schapen. Maar als je dwars door de kudde heen rijd blijkt dat sommige schapen het wel erg letterlijk nemen en op het allerlaatste moment vol naar de andere kant van de dam rennen. Niet heel handig met een auto in combinatie. Gelukkig was het net niet raak met dank aan de noodstop.

De rit werd steeds mooier, de weg steeds minder. Met krap 30km/u zijn we een flink deel van de pas door gereden. Werkelijk geweldig! Het uitzicht was fenomenaal, de natuur prachtig en de uitzichten adembenemend. Qua stuurmanskunst was het prima te doen, vooral de gaten in de weg vergden af en toe wat knutselwerkjes.

Van deze dagen willen we er wel meer krijgen. Zandduinen zijn vast en zeker ook prachtig mooi, maar vandaag wisten we al waarom we dit avontuur begonnen zijn. Woorden kunnen dat gevoel niet beschrijven. De foto’s trouwens ook niet.
Blunders waren er gelukkig ook vandaag. Lex die een zak chips opend en eindigt met de inhoud in zijn schoot bijvoorbeeld. Of een lekkend gasblikje in het gaspitje.

Morgen is de afstand dubbel zo lang, maar de wegen naar verwachting gemakkelijker. Half acht vertrekken we vanaf dit hotel.

2 thoughts on “Dag 5, de atlas over

Add yours

  1. Elke dag al wachtend op het volgende avontuur! Wat hebben ze nu weer beleefd. En ja die schapen, zie het zo voor me 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑