Dag 10 asfalt naar Icht

Dag zoveel, op een of andere dag van de week. We gaan van het plaatsje dinges naar puppeldepup, via Tata. Zo voel ik mij op het moment. Het tijdsgevoel is compleet in de war en heb geen idee waar we gisteren waren en waar we morgen heen gaan. De plaats Tata heb ik dan weer wel onthouden, omdat het verdacht veel lijkt op een of ander bedrijf waar ik voor werk. Je kan wel zeggen dat het een prima vakantie is om even alles te vergeten. 

<

p class=”m_-7963062478943297822gmail_forwarded”>

<

p style=”color: rgb(0, 0, 0); font-family: sans-serif; font-size: 16.64px;”>

Vandaag een etappe over het asfalt. Er is ook een optie door het zand maar het roadbook geeft aan ‘wielhoogte is een must’. En wij hebben dan wel een geweldige Mazda maar de bodemvrijheid is niet heel indrukwekkend. We voegen ook meteen 2 dagen samen, aangezien de elk maar 200km lang zijn. Een niet al te lange rit dus. 

De route daar in tegen is bijzonder mooi, ondanks dat het maar 2 wegen zijn volgens de kaart. 

Elk half uur later was er een ander landschap te zien, zo af en toe een mooi dorpje en als topper een heuse canyon. Hier hebben we een heerlijke bouillon genuttigd. 

Na een paar uur rijden komen we aan bij een prachtige camping. Mooie huisjes, nette en goede douches en toiletten, een bar en te veel Nederlanders. Hier houden we een rust dag in de hoop dat de landrover die vandaag off road is gegaan weer aansluit. Er is zelfs een mini zwembad en de eigenaren zijn een Frans stel. Het ligt, voor ons, vlak naast icht, wat werkelijk een plaatsje van niets is. Zelfs water schijnt lastig te zijn. Schijnt, want we gaan gewoon maar niet kijken. De 2 dagen na de rustdag worden lange ritten door de westelijke Sahara naar de grens toe. Gezien het gebied niet veilig is door landmijnen kunnen we niet off-road. Formeel gezien is het zelfs bezet gebied, en is het niet door iedereen erkent dat het bij Marokko hoort. Gelukkig is het al jaren rustig daar. 

<

p style=”color: rgb(0, 0, 0); font-family: sans-serif; font-size: 16.64px;”>

*Campings in Marokko*

Verbazend genoeg zijn er best veel campings waar wij langs komen. Wij vermoeden dat ze vooral voor touristen zijn en meestal is er ook een herberg/hotelletje bij. Denk bij campings hier niet aan een mooi grasveld en een speeltuin. Vaak zijn het wat boompjes op een vlakte waar je je tent kan opzetten. Een douche en toilet is er ook, niet perse heel goed functionerende, maar beter dan de publieke toiletten. Eten kan vaak weer wel op deze plekken, traditioneel en weinig keuze. Maar prima te doen.

One thought on “Dag 10 asfalt naar Icht

Add yours

  1. Ben je ook al in huppeldepup geweest? Dat ligt in verweggiestan 😉 aldus mijn topografie kennis haha 🙂 lekker genieten van een dagje rust!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑