Dag 12 westelijke Sahara dag 1

Deze dag is een reisdag. Tot nu toe zijn we lekker bezig geweest in Marokko, Europa ben ik ondertussen vergeten. Relatief korte dagen met mooi gebied of veel zand en steen.Ten zuiden van Marokko ligt de westelijke Sahara. Afhankelijk van wie je het vraagt is dit gebied wel of niet van Marokko. Wij vragen ons nu een beetje af waarom over dit gebied oorlog is gevoerd aangezien er echt niets anders is dan zand, zandduinen, kleine plantjes, zandstormen, 2 grote wegen, zandstrand en veel wind. Er is echt niets te beleven of te zien. Vooral niet als je in een zandstormpje rijd. De wegen zijn er wel van goede kwaliteit.
We moeten door dit gebied heen om bij Mauritanië te komen, dus we gaan ervoor. Gelukkig hadden we wat afwisseling, de land rover had problemen. De kracht van de motor viel af en toe compleet weg waardoor hij de heuvel niet op kon komen. Dit is een paar keer gebeurd. Onderweg een paar pogingen gedaan de oorzaak te achterhalen. Is de pomp stuk, de slang verstopt of toch nog iets anders? Gelukkig reed hij over het algemeen prima.
Overigens snap ik er geen bal van, iedereen is zo blij met zijn landrover maar iedereen is het er ook over eens dat het onbetrouwbare auto’s zijn. Rare jongens die laro’ers
Gelukkig is het probleem opgelost. Het blijkt dat onze vriend de pompbediende de tank had afgevuld. Hier kan die laro dus absoluut niet tegen.
Op naar de volgende dag, weer een lange dag naar de laatste camping in Marokko!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑