Dag 13 westelijke Sahara dag 2

We staan vandaag vroeg op zodat we om 7 uur kunnen vertrekken. Vandaag staan er in het roadbook 545 kilometers op de planning. De navigatie denkt dat we daar om ongeveer half 3 aankomen. De navigatie kent alleen niet alle snelheden van de wegen, meestal gaat het sneller op day punt. Maar koffie en lunch onderweg laat het, tot nu toe, redelijk uitkomen. We hopen vanmiddag op een mooie plek te kunnen staan aan de zee.

De eindbestemming is Dakhla, daar kunnen we de laatste boodschappen doen voordat we morgen Mauritanië in gaan. Ook zullen we in Dakhla moeten afspreken met onze gids. Deze gaat ons helpen soepel over de grens te komen en een gids te regelen voor het natuurpark ‘banc d’arguin national parc’ waar we een paar dagen doorheen zullen gaan rijden. 

Vandaar ook het eten dat we moeten in slaan.

De rit is lang en mistig. Zeemist om precies te zijn, we hebben zeker een paar uur door de mist gereden. Er is wel een pluspuntje, als je in de mist je zonnebril opzet lijkt het op een zandstorm. De kust is, als je hem kan zien, mooi. We hebben geluncht bij een ingezakt stukje kust, waar we  goed konden zien dat de ondergrond vooral zand is, met daarop een plaat poreus gesteente. Vanaf zee lijken het net kliffen. 

Dakhla is een moderne stad op een schiereiland. Nu zijn de grotere steden die wij gezien hebben deze trip niet zo spannend en is deze stad geen uitzondering, toch is het hier net iets anders dan verwacht. Zo hebben ze hier stoplicht palen die mee kleuren met het stoplicht en is hier een supermarkt met winkelwagentjes! Absoluut een bezoek waard. De camping die de organisatie aanrade klonk niet aantrekkelijk. En als klap op de vuurpijl had de camping dat zelf ook bedacht en was hij gesloten. Het is een hotel geworden, daar waar we morgen ook moeten verzamelen voor het vertrek naar de grens. Wel zo gemakkelijk (alleen is mijn matras aan de ene kant hard en de andere kant zacht. Beetje raar effect geeft dat) gezien we om 6 uur vertrekken. 
Er is verder niet veel te vertellen dus dan maar wat over de groenteboer. Normaal stoppen wij alles in een eigen zakje, sperziebonen in een zakje, appels in een zakje etc. Die worden los gewogen omdat zij een eigen prijs hebben. Hier gaat dat alles. Leg alles in je afwasteiltje. De inhoud word gezamenlijk afgewogen en daarmee word de prijs bepaald. Geen aparte prijs per groente of fruit dus, gewoon 1 prijs voor alles. Ideaal! En het is hier nog goedkoop ook. 

Tot slot vandaag benzine gehaald voor de rit door de duinen. In onze auto en 2 tanks op het dak paste bijna 100 liter benzine. Best knap voor een 50 liter tank plus 2×20 liter jerrycans…. Er lag echt niets onder de auto na vertrek… 

2 thoughts on “Dag 13 westelijke Sahara dag 2

Add yours

  1. Fascinating thanks for letting me know where you are Dakhla , followed your route to the Mauritania border on Google maps .
    Sand and sea wide open spaces.

  2. Toch blij om te horen dat de winkelwagentjes het meest spectaculaire van het stadje zijn 😉 nu kunnen we niet naar de supermarkt morgen zonder daar aan te denken ??
    Weer een leuk verhaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑