Dag 17 nouakchot

Na de ietwat dubieuze camping gaan we door naar Nouakchot. Dit is de hoofdstad van Mauritanië en een van de weinige steden. Vlak voor de stad is onze camping aan het strand. Mooie patasolletjes en een prachtig strand lachen ons toe. Het toilet en douche zijn niet bepaald mooi, maar na een paar dagen in het wild verschuiven je wensen. Ik zoek gewoon een hobbel op het strand op.Een gedeelte van de route is niet spannend, gewoon asfalt en in collone. De wegen in dit land zijn ideaal, er loopt 1 strook asfalt en zo af en toe kan je eraf, onhandig half naar beneden het zandpad op.
Het andere deel van de route, het begin, was wel een hoogtepuntje, strand! De start was eerst op punt a, maar blijkbaar was dit veel gedoe of niet goed, dus naar een andere locatie gegaan waar gisteren al wat auto’s doorheen waren gegaan. En wederom zonder problemen het strand gehaald. Maar daar aangekomen bleek dat het lage water er nog niet was, dus vlak langs het water om het echt mulle zand te ontwijken. Dit strand is redelijk hobbelig, echte snelheid kunnen we niet maken. Spannende momenten hadden we wél. Op een aantal plekken is een soort olie achtig drab te vinden, hier kan niet doorheen. Volgens onze gids is het iets van Bacteriën die iets verteren. Goed te herkennen maar je moet dan wel even door het mulle strand zand. Op een locatie maakte ik een inschattingsfout, het was wel drab maar leek op geen drab. De auto kon je weg voelen zakken in de prut. Plankgas kwamen we er doorheen gelukkig. Weer eens iets anders.
De strand afgang was ook weer spannend maar zonder problemen gehaald. Met felicitaties van meerdere gidsen.

Savonds gaan we nog wat benzine halen, en een paar hoognodige boodschappen als water en beleg. Zelfs iets simpels als tanken kan een ervaring worden als je in colone gaat met begeleiding. Voorop een jeep met opde zijkant de tekst politie en in de bak 1 man met een automatisch geweer, dus geen lichten. Deze wagen mag dan overal op de weg rijden en iedereen tegenhouden. Ook in tegengestelde richtingen. Stoplichten gelden ook spontaan niet meer, voor de gehele colonne. En dan als massa bij 1 station tanken en shoppen. Zowaar met een redelijk assortiment. De nacht hebben wij, curla en mijn persoon, in onze binnentent doorgebracht. Morgen gaan we de grens naar Senegal over met als doel de bekende zebrabar.

One thought on “Dag 17 nouakchot

Add yours

  1. Heb nu jullie een aantal dagen gevolgd via de site, en had er een hard hoofd in qua auto deze loopt gelukkig zoals als de doestelling was. lijkt me een schitterende ervaring.
    Paul het was toch de bedoeling om tot rust te komen, als ik alles lees is het evengoed nog buffelen.
    Hoop dat de aankomede week net zo voorspoedig gaat als de afgelopen ritten die jullie gedaan hebben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑