Alpine avontuur – heenreis

En we gaan weer op vakantie, ik en mijn zusje. En ook dit keer is het weer iets waar iedereen aan zal beginnen. Het is een vakantie gevuld met een basis cursus alpinisme, ook wel ‘C1’ genoemd door de kenners.
We hebben gekozen voor de Vernagthütte als locatie van de trip. Op het moment van de keuze was dit de meest aantrekkelijke c1 die werd aangeboden, bij vertrek konden wij de redenen niet meer terug vinden…
Deze hut ligt aan het Otztal in Oostenrijk. Van zaterdag avond tot vrijdag eind van de middag blijven wij in het gebied en gaan we toppen beklimmen. Als het mee zit word ons, letterlijke, hoogtepunt de Wildspitze met 3772 meter hoogte, als het weer mee zit.

Niet het biertje van ULM, maar deze was ook lekker, in Vent 😉

We vertrekken vrijdag 12.00 uur vanuit Utrecht leidsche rijn. Want er rijden nog 2 mensen, Casper en Isaac, mee naar de eindlocatie. Een volle auto dus. In leidsche rijn doen we een autoswap, vullen we de achterbak tot de nok toe af en gaan we op weg.
Tegen de avond overnachten wij in het prachtige Duitse stadje ‘Ulm’, bij een budget Ibis hotel. Prima prijs voor een aardige kamer. Een biertje in het, toch enigszins levendige, stadscentrum. Leek een leuk stadje zo bij schemer, het weer was meer dan prachtig en het cafe was gezellig, ze schonken er een lokaal bier.

Zaterdag ochtend rijden we weer verder, gezien we pas om 17.00 uur in Vent hoeven te zijn staan we op een normale tijd op, niet te vroeg, niet te laat. 3 tot 4 uur rijden nog, als er niets tegenzit komen we rond 12.00 uur aan in het dal. We willen dan nog een klettersteig gaan doen die Arianne vorig jaar niet heeft gedaan. Moet lukken toch?
Niet dus, om een of andere reden vinden veel duitsers dat ze op onze weg moeten gaan rijden. Het is druk, heel druk. File’s en containers die door een soort trekker op een platte bak worden voortgetrokken door een bergpas, voor onze neus, verstoren de soepele rit. Uiteindelijk is er geen tijd meer voor de klettersteig, rond 3 uur komen we aan in Vent. Aldaar kunnen we onze spullen naar een kamer brengen. Een 4 persoons kamer met 2 stapelbedden en een dakraam. Wat wil je nog meer, waarschijnlijk is dit luxe in vergelijking met de komende week?

Riviertje uit de bergen vanaf een hangbrug

Ook komen we Renger tegen, onze Nederlandse gids/trainer/ervaren man. Hij gaat een rondje wandelen. Wij ook een tijdje later en we komen hem weer tegen. Een hapje eten en een Geocache later komen we om kwart voor 5 weer aan. Tijd voor de Breefing van vrijdag avond? Het loopt wat uit, niet iedereen heeft Haus Eberhart optijd weten te vinden. De breefing verteld wat ons te wachten staat en nog meer dingen die we kunnen verwachten. Morgen komt de berggids ons oppikken na het ontbijt. Nu eerst eten in het restaurant verderop en dan weer slapen…

Word vervolgt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑