Moto Roadtrip langs het randje van Nederland 2

Vandaag is het tijd voor deel 3 van de route, tevens dag 3. Vandaag is het mooi weer, de wind is gaan liggen en de temperatuur net iets hoger waardoor het lekker vertoeven is op de motor. Niet te warm. De dag begint in Emmen, waar wij heerlijk hebben geslapen en de route loopt langs Coevorden, Wielen, Nordhorn, Denekamp, Losser, Enschede en vele anderen. Een mooiere route dan de afgelopen dagen met meer afwisseling en mooie wegen.

het vertrek was voor ons doen vroeg, wel 15 minuten. Onderweg een tankje gevuld en Wouters scherpe ogen spotte een plek voor een bakkie koffie. En dankzij mijn nieuwe headset communicatie systeem kon hij dit ook nog delen met mij. Voor Nederlandse begrippen was het redelijk in de middle of nowhere, maar een heel mooi plekje. Een stelletje heeft daar een oude school gekocht en woont in het oude meesters huis. Ze doen iets met avontuurlijk en Landrovers en trouwerij feesten. Sinds kort staat er een prachtige ‘barn’ in de tuin en zijn ze van plan om daarin een restaurant te beginnen. Maar voor nu dus koffie en thee. Echt een aanrader als je in de buurt bent. En misschien ben je zo gelukkig om kennis te maken met de hond die ontzettend enthousiast is en graag wil worden geaaid. Waar? De uitdaging in Hardenberg. Misschien toch niet zo in de middle of nowhere als ik dacht. https://www.deuitdaginghardenberg.nl/

De omgeving word steeds mooier met bossen en echte mooie lanen. Meer schaduw, en met dank aan de stijgende temperatuur is dat een welkome afwisseling. Enige nadeel van die mooie omgeving is dat andere mensen die mening delen. En uiteraard zijn die mensen niet zo tof dat ze ook op de motor rijden, maar zitten ze in auto’s en op fietsen. Vooral die laatste zijn lastig. Je kan er vaak niet even langs omdat ze de berm eng vinden en dus het liefste met zijn 2en op het midden van de weg fietsen. Nu denkt iedereen waarschijnlijk ‘je bent toch op de motor, dan horen ze je wel’ en ja dat dacht ik ook. Maar om een of andere reden worden onze motoren met grote regelmaat genegeerd. En als ze het wel horen moeten ze natuurlijk eerst even achterom kijken of er inderdaad iets aan komt. En achterom kijken kan een zichzelf respecterende fietser niet zonder lekker van rechts naar links te slingeren.

De drukke delen van de route koste flink wat energie met als gevolg dat ik enige frustra… Nee ik werd gewoon een beetje hangry. Een appel en 2 bars met granen en energie later was ik weer helemaal het mannetje en hebben we de route uitgereden.

Het eindpunt is een redelijk hotel dat ondanks dat het een tikje verouderd is wel een heerlijk zwembad heeft. Perfect om na zo’n leuke dag even af te koelen en ons schoon te weken. Ondanks dat het hotel ook een restaurant heeft eten we ergens in Winterswijk centrum. Want het restaurant zit vol… We komen terecht bij Gastrobar blend 61. Een leuk restaurant met hele mooie en smakelijke gerechten. Het 4 gangen menu is zeer geslaagd en een aanrader voor een lekker gevulde buik met bijzondere combinaties. Denk aan tomaat in 5 verschillende vormen of basilicum met aardbeien mousse.

We kunnen niet wachten op de volgende dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑