Moto Roadtrip langs het randje van Nederland 4

Vandaag word naar verwachting onze mooiste dag van de roadtrip. Qua route dan, bedoel ik. We blijven vandaag in Limburg. We zakken de laars af vanuit Venray en starten de route terug naar huis via Vaals naar links en omhoog naar Maastricht. En ja dit is een hele kromme beschrijving van de grens volgen, maar hij klopt wel. We hebben het begin van de route gisteren iets aangepast vanwege de verwachte warmte. Vooral een paar kleine wegen verwijderd zodat we iets sneller in het mooiste gedeelte aankomen.

De route begon dus relatief saai met een aantal N.. wegen. Als er geen trekker of tourist voor je zit is het daarop lekker doorrijden. Het was, in vergelijking met de rest van de dag, nog redelijk koel. Na de eerste stapel kilometers kwamen we in een of ander dorpje waar we opeens wat Max Verstappen vlaggen zagen staan. Een bocht verder kwamen we een tipisch Limburgs café tegen met het mooie bord ‘maandmenu: koffie en vlaai 5 euro’. Dus als echte Hollanders hebben wij koffie met vlaai gegeten. Zeer welkom, zeker door het feit dat de koffie bij het ontbijt niet veel soeps was. Het volgende feitje beschrijft de koffie uitstekend: de café crème en espresso werden in even grote porties geschonken, 2/3e mok vol. De espresso was wel iets sterker overigens. Het leek bijna op echte koffie. En gezien de vlaggen maar 1 bocht terug stonden zijn we daar nog even heen gewandeld. Het was een complete Max Verstappen winkel inclusief de formule 1 wagen van Max, een aantal winnende helmen, schoenen en handschoenen. Misschien is het in deze tekst te herkennen dat ik geen groot Formule1 dan ben. Maar zo’n wagen in het echt zien is wel gaaf. En hop de trip gaat verder.

Een thema in mijn leven is uiteraard eten. Vandaag ging dat iets minder soepel. Alle plekjes die we tegen kwamen en die door de keuring heen kwam (lees geen snackbar) waren gesloten. En zo kwamen we in Sittard terecht. Deze stad blijkt een prachtig historisch centrum te hebben waar uiteraard vele restaurantjes bij horen. Wij hebben het restaurant Olijf geselecteerd voor een goede keuring. De mediterraanse omelet is goed gekeurd!

De volgende stop was het bekende 3landenpint bij Vaals. Zoals iedereen die er wel eens is geweest weet, het is niet zo bijzonder. Tenzij je op de fiets bent natuurlijk. Het softijsje op het hoogste punt van Nederland smaakt heerlijk. Verder hebben we nog een kort gesprek gehad met 2 fietsers dat je toch wel mooie (kop) lampen kan maken met die LED verlichting van tegenwoordig.

Het laatste stuk van de route, van Vaals naar Maastricht, is tot nu toe verreweg het mooiste stuk van de reis. Prachtige bochtige weggetjes met of zonder bomen en mooie vergezichten over de heuvels heen. Puur genieten! Dit stuk zullen we niet snel vergeten.

In Maastricht slapen we in het design hotel. Inderdaad is dit de mooiste kamer die we tot nu toe hebben gehad. Niet qua ruimte misschien maar wel qua aankleding. Verder is het goed om te melden dat dit een zeer motor vriendelijk hotel is. Normaal is er geen parkeer gelegenheid bij dit hotel doordat hij in het centrum van Maastricht ligt. Maar zonder dat we het vroegen mochten we de motoren op een afgesloten plek parkeren. Heel fijn!!!

Morgen weer een warme dag, met nog meer kilometers dan vandaag. We hopen dat die net zo mooi word als vandaag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑