WSJ Zuid-Korea

Dit jaar staat er weer een mooie reis op de planning. Nou ja, planning… Op het moment zit ik al in het vliegtuig onderweg naar Incheon Airport. Een prima vliegtuig, alleen ben ik vergeten de slaap in te pakken, al moet ik zeggen dat als ik mijn buurjongennzie (en voel) zwaaien met zijn hoofd dan is wakker blijven beter voor het lichaam (en blauwe plekken op zijn hoofd van mijn schouder). Dus uit verveling heb ik besloten weer een blog bij te houden over deze reis.

Okee, de reis gaat dus naar Zuid-korea. Als ik mensen uit mijn omgeving zo hoor niet de meest logische bestemming, maar ook weer niet zo gek als Ethiopië of een road trip naar Gambia. De reden dat ik hier naartoe ga is uiteraard de wereld jamboree van Scouting. 8 jaar geleden was de laatste in Japan, en nu doen we het nog een keer over naar Zuid-korea. Het plan is een soort van herhaling van Japan maar deze keer omgekeerd. Eerst de Jamboree en dan 2 weken de na reis. En ook deze keer alles weer met mijn zusje erbij. Nog 2 anderen, deze keer haar vriend en mijn vriendin😃

Maar de wereld jamboree dus. De 5e editie die ik mee maak, en vrijwel zeker de minst voorbereide editie ooit. Deels door de leeftijd maar vooral door verhuizen en andere belangrijke zaken die het leven bied… In Japan kregen we als ISTers voor het eerst voor de wsj te horen wat voor job we gingen doen. En ook deze keer is dat weer gelukt. Ik mag op IST support de dagen nuttig besteden. Wat dat inhoud? Goede vraag, simpel gezegd mag ik mijzelf gaan ondersteunen, en alle andere ISTers die de Jamboree mede mogelijk maken. Dus niet direct de jeugd deelnemersers van het kamp vermaken maar meer aan de achterkant aan de slag. Verder komt dit later wel voorbij wat ik echt moet doen. Gekker dan kinderopvang zijn zal het niet worden😅

Het plan van vandaag was de trein halen ( gelukt inclusief sprint om ongepland een trein eerder te nemen ). Op Schiphol het vliegtuig halen, ook gelukt met een half uurtje vertraging. En als we dan straks na een 11uur lange zit zijn aangekomen hopen we een sim kaart te vinden op het vliegveld en een bus die ons direct naar het Jamboree terrein brengt. Die rit zal ongeveer 4 uur duren. Daar mogen we de tent opbouwen (meer daarover waarschijnlijk later) en dineren. En vast nog veel meer maar ik weet nog niet wat. En zoals je dan misschien tussen de regels door hebt gelezen is de dag dan korter door de tijdzones, maar ook langer omdat ik nauwelijkslijks heb geslapen. Tot het volgende verhaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑